Sanguine brengt nieuw album ‘Black Sheep’ uit

Facebookrssmail

Sanguine is een alternatieve rock / metal band uit het Engelse Exeter opgericht door zangeres Tarin Kerrey. Sanguine’s discografie bestaat uit 2 releases uitgebracht in eigen beheer, een in 2009 uitgebrachte live ep en een in 2012 uitgebracht debuut cd. Na het uitbrengen van het debuut album kwam een en ander in een stroomversnelling en mocht Sanguine  openen voor Megadeth in Londen en mocht aantreden op het Download Festival. Inmiddels is het gezelschap opgepikt door het label OMN Label Services / Roughtrade resulterend in het 2e album ‘Black Sheep’.

blacksheepWat bij het beluisteren onmiddellijk opvalt zijn de vocalen van Tarin welke enerzijds bijzonder gevoelig en anderzijds extreem agressief kunnen klinken. Geweldige uithalen waarbij de vergelijking in eerste instantie uitgaat naar Sandra Nasic van de Guano Apes echter Tarin Kerrey heeft veel meer in haar mars. Ook muzikaal dient de vergelijking met de Apes zich aan, alternatieve rock / metal waarbij Sanguine zich meer in het metal spectrum bevindt.

Het album opent met ‘Breaking Out’ en met dit nummer wordt meteen duidelijk waar de kracht ligt van Sanguine, heerlijke gevoelige “clean vocals” afgewisseld met extreme schreeuwerige passages en bijpassende vocalen van gitarist Nick Magee. Lekker rockende songs als ‘Empty’ en ‘Save Me’ worden moeiteloos afgewisseld met wat meer gevoelige songs als ‘Carousel’ of ‘Breathe Out’ een heuse ballade met mooie schone vocalen. Meest heavy nummer is zonder meer ‘Social Decay’ met ongekende angstaanjagende, schreeuwerige vocalen uithalen en een heerlijk up-tempo nummer dat voor de balans zorgt.

Sanguine heeft met het album ‘Black Sheep’ aangetoond een kwalitatief sterk product op de markt te kunnen brengen en klaar te zijn de wereld te veroveren. Zangeres Tarin Kerrey is hierbij overduidelijk toonaangevend en voor een groot deel verantwoordelijk voor de successen die zeker gaan komen.

Het album wordt uitgebracht door OMN Label Services / Roughtrade en is vanaf 29 januari verkrijgbaar.

Track list:

1. Breaking Out
2. Pretty Girl
3. Empty
4. Save Me
5. Carousel
6. Breathe Out
7. Black Sheep
8. Social Decay
9. The Blue
10. Whole World

Line-up:
Tarin Kerrey – Vocals
Nick Magee – Guitar/vocals
Ross Andrew – Bass
Matt Feld – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ