Funeral Whore – Live Rituals of Death

Facebookrssmail

14102540_672628566219256_5212926395009491492_nHet Nederlandse death metal gezelschap Funeral Whore heeft onlangs een verdienstelijk album uitgebracht genaamd ‘Phantasm’. Op 23 augustus is daar een nieuwe release aan toegevoegd en wel een live opname welke de naam ‘Live Rituals of Death’ heeft meegekregen. Een live opname die verschijnt als limited oplage van 100 stuks op cassette.

Geen nummers van de nieuwe plaat maar stevige old school death metal nummers van het eerder uitgebrachte album ‘Step into Damnation’ en ander materiaal. Wat direct opvalt is de geluidskwaliteit, daarover is niet te klagen. De tape start met het lekkere nummer ‘Annihilation’ en wordt opgevolgd door het brutere, politiek getinte ‘Obedience’. Een nummer van de eerste full-length ‘Step into Damnation’ dat wordt opgedragen aan de “idioten” in de Gaza.

Brute vocalen van zanger / gitarist Roy Steinfort en solide gitaarwerk van gitariste Kellie Chopper worden begeleid door de strakke drums van Nick de Vet en de baslijnen van Van Dune. Lekkere nummers als ‘The Bitch Died’, ‘Pierce My Flesh’ en het zware ‘El Salvador Death Squad’ passeren de revue. Lekkere stevige old school death metal’

De tape is uitgebracht door Virginkiller Entertainment en is een collectors item. Goed geluid en lekkere metal voor het luttele bedrag van 6 euro op een retro bandje, daar kan je hem eigenlijk niet voor laten liggen. Geïnteresseerde kunnen de tape hier bestellen.

Virginkiller Entertainment brengt tevens een vinyl versie uit van het album ‘Phantasm’ in de kleur paars en zwart welke eind september worden verwacht.

(8/10, Virginkiller Entertainment)

Tracklist:
1. Annihilation 03:37
2. Obedience 04:16
3. Camp Blood 03:04
4. The Bitch Died 03:36
5. East Area Rapist 03:37
6. Pierce My Flesh 04:43
7. El Salvador Death Squad 03:38
8. Traces of Death 04:08
9. Step Into Damnation 03:45
10. Ancient Aztec Rage 03:54
11. Wasteland of Corpses 04:16

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ