Drummer Mikkey Dee: ‘Het tijdperk Motörhead is voorbij’

Facebookrssmail
Lemmy Kilmister Motorhead
Foto (c) Dirk van den Heuvel

Motörhead drummer Mikkey Dee heeft bekend gemaakt dat de band door het overlijden van hun iconische frontman Ian “Lemmy” Kilmister nooit geen concerten meer zal geven en geen nieuwe albums meer zal opnemen. “Motörhead is over, natuurlijk” vertelde de drummer tijdens een interview voor een Zweedse krant. “Lemmy was Motörhead. Maar de band zal voortleven in de herinnering van onze fans”.

Dee voegde er aan toe: “We gaan niet meer op tournee of iets dergelijks. Er zullen ook geen nieuwe platen meer komen, Maar het vuur overleeft, en Lemmy leeft voort in de harten van iedereen”. Motörhead’s laatste concert vond plaats op 11 december te Berlijn. Ondanks dat hij leed aan een zeer extreme vorm van kanker vocht Kilmister zich naar het eind van hun Europese tournee.

“Hij was vreselijk mager”, zei Mikkey. “Hij spendeerde al zijn energie op het podium, na de optredens was hij zeer, zeer moe. Het is ongelooflijk dat Lemmy überhaupt nog kon spelen, dat hij de Europese tournee nog heeft kunnen afmaken. Het was maar 20 dagen geleden… niet te geloven. Het voelt erg goed dat we de tournee nog hebben kunnen doen met Lemmy. Het is hartverwarmend dat we niets hebben hoeven cancelen”.

“Ik ben heel dankbaar voor de jaren die we samen hebben gehad en dat we van zo’n mooie tijd hebben kunnen genieten”, besloot Mikkey Dee.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ