Nachtlieder – The Female Of The Species

Facebookrssmail

IVR048_NACHTLIEDER_The_Female_Of_The_Species_1500px[1]Nachtlieder is een Zweeds black metal solo project van Dagny Susanne. Dagny is aan het project begonnen nadat de Zweedse black / thrash metal band Wicked, waar zij de bas hanteerde, in 2008 besloten had de handdoek in de ring te gooien en brengt met het album ‘The Female Of The Species’ haar tweede full-length uit. Er zijn weinig solo projecten waarbij de muzikant alle instrumenten voor zijn / haar rekening neemt inclusief vocalen en een niveau haalt zoals Dagny Susanne op dit album weet te behalen en daarnaast is het een feit dat dames in de black metal scene een zeldzaamheid zijn en kan ik me geen andere voor de geest halen die dit solo doet en daarnaast een voortreffelijk niveau weet te behalen. Dit in het achterhoofd houdende is de muziek muzikaal niet verassend, traditionele black metal zoals er door velen gebracht wordt maar dit plaatje heeft toch een paar zaken die opvallen, met name het heerlijke gitaarwerk en geweldige drums zijn opmerkelijk en brengen dit album naar een hoger niveau. Geen “corpse paint” maar de verschijning van deze dame is zonder opsmuk en gewoon puur, geen anti-christelijke of satanische teksten maar teksten die gaan over eenzaamheid, haat jegens de mensheid en over de natuur en dat is voor een keer ook een verademing.

Van het openingsnummer ‘Malice, Come Closer’ tot het ruim 8 minuten durende sluitstuk ‘The Female Of The Species’ worden we getrakteerd op een heerlijke black metal sensatie. Met opvallende nummers als ‘Lonely Mortal’, een lekker up-tempo nummer met een muzikaal tussenstuk en ‘Eve’, een heerlijk traag opgebouwd nummer met fantastische gitaar melodieën. ‘The Female Of The Species’ is mijn favoriet, een song met tempowisselingen van bruut geweld tot heerlijk gitaarwerk, een heerlijk boeiend nummer.

Dagny Susanne heeft met haar project Nachtlieder een heerlijk album uitgebracht een album dat pure black metal ademt. Anders dan bij genregenoten krijg je niet echt het gevoel dat we hier te maken hebben met het kwade maar het gevoel laat zich het best omschrijven als onheilspellend en duister. (7/10) (I, Voidhanger Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ