The Moonshine Brand – On The Waves of Time

Facebookrssmail

‘Wat een mooie hoes!’ was mijn allereerste reactie toen dit album ter recensie werd aangeboden. Jammer dat het steeds minder vaak gebeurt dat een coverart meteen de nieuwsgierigheid opwekt om een album te willen beluisteren. Maar The Moonshine Brand is het gelukt om in elk geval mij te overhalen om hun album een kans te geven. Dit trio uit Duitsland brengt hun debuutalbum uit via het label Burning Wax Productions en maakt psychedelische rockmuziek met Blues invloeden. Al eerder zag in 2017 hun debuut EP ‘Welcome To Gypsy Town’ het levenslicht.

De band kickt er lekker in met een gitaarriff en bass line op de openingstrack ‘Menace To Society’. De zang heeft op deze track sterk veel weg van Ian Gillian van Deep Purple, alleen dan zonder de hoge uithalen. Gitaarspel klinkt heerlijk en je begint meteen de voet mee te bewegen.

‘Free Your Mind’, begint met een amp distortion sound en pakt daarna lekker door in een Blues gitaarriff voordat de vocals zich inzetten. De samenzang tussen vocals en Backingvocals is uitstekend gedurende de gehele track. Het bridge bestaat uit een slide guitar om het psychedelische effect aan de track toe te voegen. ‘Humble Queen’ kent een intro tussen guitar en cowbell en is een wat rustiger track in vergelijking met de rest van het album.

‘Surfing Through Space’ duurt ruim negen minuten en begint met een stevige drumbeat onder een gitaarslide en later een gitaarsolo. De interactie tussen drums en gitaar is echt uitstekend en ligt lekker in het gehoor bij de luisteraar. De song ontpopt zich tot een echte stonertrack met zwaarwichtige gitaren, bass line, en drumspel. Toch verveelt de track geen moment omdat het spel zo goed in mekaar zit. De band weet de track afwisselend te houden door het heftige gitaarspel over te laten gaan in een psychedelische riff met dromerige vocalen, voordat de luisteraar de track wordt uitgeleid onder stevig gitaarwerk en vocale uithalen. Ook ‘Delusion’ is een rustige mid tempo track om de luisteraar te begeleiden naar de rustige bluesrock ballad ‘Acquainted Blues’.

De Bluessound houdt de band nog even vast in een wat steviger tempo op de daarna volgende track ‘Wasted With You (No Time For The Blues) ‘De afsluiter ‘Daughter For The Moon’ begint duidelijk met een door ‘Smoke On The Water’ geïnspireerde gitaarriff, maar herpakt zich verder in een lekker klinkende Bluesriff onder lekkere Bluesvocalen en een uistekende gitaarsolo. De perfecte afsluiter voor dit fantastische album.

Wat de sound betreft heeft de band veel weg van Deep Purple uit de jaren 60’ en 70’. De sound van Deep Purple zoals op de albums ‘Shades of Deep Purple’ en ‘Machinehead’. De samenspel tussen de bandleden is uitstekend en ook de vocale kwaliteiten mogen er zeker zijn. Zoals al eerder gezegd heeft de vocalstijl veel weg van Ian Gillian van Deep Purple, maar de zang van Ian Andrews is zeer zeker geen kopie. De band weet het album in zijn geheel lekker afwisselend houden met Bluesrock- en psychedelische tracks die lekker in het gehoor liggen.

Voor de liefhebbers van, uiteraard, Deep Purple, Led Zeppelin, The Doors en Steppenwolf is dit album zeer zeker een aanrader. En natuurlijk ook voor fans van goede Blues – en psychedelica artiesten als Jimi Hendrix en onze eigen Nederlandse Blues trots Cuby + The Blizzards zal dit album erin gaan als zoete koek. Maar ook fans van een Stonerrock band als Orange Goblin kunnen dit album zeer zeker waarderen. Op naar de livepodia met The Moonshine Brand, zou ik zeggen. (98/100) (Burning Wax Productions.)

Tracklist On The Waves of Time:

1. Menace To Society
2. Free Your Mind
3. Humble Queen
4. Surfing Through Space
5. Delusion
6. Acquainted Blues
7. Wasted With You (No Time For The Blues)
8. Daughter of The Moon

Line up The Moonshine Brand:

Ian Andrews – Bass & Vocals
Martin Petersson – Guitar
Tim Mitchell – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ