Hatriot – The Vale Of Shadows

Facebookrssmail

Hatriot is een Thrashmetal band opgericht in 2011 door zanger Steve “Zetro” Souza, die we natuurlijk allemaal kennen van Exodus, en gitarist Kosta Varvatakis. De huidige bezetting is nu Kosta Varvatakis op lead gitaar en Souza’s zonen Cody op bas en zang en Nick op drums. De line up wordt gecompleteerd door gitarist Kevin Paterson. Cody is de leadzanger sinds 2015 toen zijn vader Hatriot noodgedwongen moest verlaten omdat hij het niet meer kon combineren met de drukke agenda van Exodus.

Op opener ‘Horns & Halos’ laat Cody Souza meteen van zich horen. Met een indrukwekkende schreeuw zoals vader Steve in zijn beste jaren begint Hatriot zijn 4e studio album ‘The Vale Of Shadows’. De link met de band van papa Steve “Zetro” Souza is natuurlijk snel gelegd. We doen Hatriot echter tekort om de band af te doen als een Exodus-kloon. Natuurlijk doet het sterk denken aan Exodus, met name het (gitaar)riff-en zangwerk. Maar Hatriot integreert ook Metal-Core en Melo-Death invloeden in zijn muziek wat tot uiting komt in de melodieuze shred gitaarsolo’s en de breakdowns.

Hatriot moet het vooral hebben van de zang van Cody Souza en het gitaarwerk van Kosta Varvatakis en Kevin Paterson. In eerste instantie denk je te maken te hebben met 2 verschillende zangers maar ook de ‘Gutter-Vocals’ a la Testament’s Chuck Billy zijn afkomstig van Cody. De ritmesectie bestaande uit de broers Souza (Cody zingt niet alleen maar speelt ook bas) en drummer Nick speelt solide en strak maar onderscheidt zich verder niet van ritmesecties van collega Thrash bands.

Hatriot is naar mijn mening op zijn best in de mid-Tempo nummers/stukken zoals bijvoorbeeld te horen is op mijn albumfavoriet ‘Clemency Denied’. ‘The Vale Of Shadows’ is in ieder geval het meest afwisselende album van de 4. Ik ben benieuwd welk pad Hatriot in gaat slaan, de kortere compacte nummers zoals ze die hoofdzakelijk op de eerste 3 albums speelden of de iets langere Thrashnummers met midtempo gedeeltes, breakdowns en een wat hoger gestemde gitaar ten faveure van gitaarsolo’s die niet crunchen maar wel shredden.

Fans van Exodus en Hatriot kunnen dit album blind aanschaffen. Ook andere Thrash liefhebbers en mensen die graag luisteren naar bands als Soilwork, Edge Of Sanity en At The Gates zullen veel plezier aan dit album beleven. (79/100) (Massacre Records)

Track list

 1. Horns & Halos (3:28)
 2. The Hate Inside (3:10)
 3. Forceful Balance (3:09)
 4. Verminious And Vile (3:28)
 5. Clemency Denied (5:11)
 6. The Twenty Fifth Hour (4:29)
 7. Only Red Remains (5:23)
 8. Mark Of The Tyrant (4:10)
 9. Vale Of Shadows (5:38)
 10. Murderous Tranquility (2:19)
 11. Hymn For The Wicked (2:05)

Line up

 • Cody Souza – Bass/Vocals
 • Kosta Varvatakis – Guitars
 • Nick Souza – Drums
 • Kevin Paterson – Backing Vocals/ Guitars
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ