Living Colour in topvorm in een uitverkochte Muziekgieterij  

Facebookrssmail

Op deze woensdagavond begeef ik me voor de tweede keer binnen twee weken naar de Muziekgieterij. Was het eind november Vandenberg in een uitverkochte kleine zaal. Dit keer is de reden van mijn bezoek een optreden van de Amerikaanse Funkrock gigant Living Colour die gaat spelen in een uitverkochte Main stage.

De nadruk ligt vanavond op het album ‘STAIN’ dat dit jaar haar 30-jarige jubileum viert. Ik ga met gemengde gevoelens deze avond tegemoet omdat de laatste keer dat ik ze zag het niet al te best was. Gelukkig worden mijn bange voorgevoelens niet bevestigt. Integendeel zelfs, ik zie een Living Colour in topvorm. Energiek, fris, enthousiast en muzikaal frivool en ontspannen. Er staan natuurlijk ook geen snotneuzen op het podium.

Vooral bassist Doug Wimbish imponeert met zijn funky baswerk. Met een sobere doch effectieve lichtshow en een goed geluid laat Living Colour ons niet alleen genieten van de nummers van ‘STAIN’ maar krijgen we ook puike uitvoeringen te horen van onder andere ‘Glamour Boys’, Time’s Up, Type en ‘Love Rears Its Ugly Head’. Ook de medley van ‘White Lines’, ‘Apache’ en ‘The Message’ die gespeeld wordt omdat bassist Doug Wimbish op deze nummers de originele bassist is, is een hoogtepunt.

De enige smetjes op deze verder zeer geslaagde woensdag avond zijn de overbodige en saaie drumsolo van William Calhoun en het niet spelen van  mijn favoriete Living Colour nummer ‘Elvis Is Dead’. 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ