Snoeiharde hardcorebands bij EMP Persistence Tour

Facebookrssmail

De EMP Persistence Tour 2016 sloot de 2016-tour af in Utrecht, na onder andere de steden Saarbrucken, Munchen, Oberhausen, Torhout en Parijs aangedaan te hebben. Haar headliners Ignite, Terror en H2O zijn allerdrie hardcore bands die hun nieuwste album vanavond aan ons presenteerden. H2O met het album ‘Use Your Voice’, Ignite met ‘A War against You’ en Terror met hun zesde album ‘The 25th Hour’. Ook 4 opkomende hardcorde bands maakten deel uit van de tour, te weten Iron Reagan, Twitching Tongues, Risk it! en Wisdom in Chains.

Risk It! bestaat sinds 2009, is afkomstig uit Dresden (Duitsland) en heeft net als de headliners een nieuw album uit, genaamd ‘Cross to Bear’. Hiervan speelden ze de nodige nummers waaronder ‘Balance of Power’, ‘Cross the Bear’ en ‘Sparta pt. Two’. Afgelopen maart toerden zij nog in het kader van ‘The 25th Hour’-tour met Terror mee, komende mei zullen zij onderdeel zijn van de Europese tour van Bitter End, een andere Amerikaanse hardcore band.

Wisdom in Chains is oldschool hardcore met metal- en hardrockinvloeden, ontstaan door een samenwerking tussen leden van de Nederlandse hardcoreband Daredevil en het Amerikaanse Krutch. De Amerikanen Mad Joe Black en Richie Krutch zijn nog altijd bandleden, in een 100% Amerikaanse band. Bij het laatste lied wat zij spelen kwamen alle gitaristen en bassisten van de zeven bands die hier vanavond stonden op het podium.

Iron Reagan ontstond in 2012 als side-project van onder andere Municipal Waste, een Amerikaanse crossover trash band. Daarnaast zijn ook leden van Cannabis Corpse en Darkest Hour aan de band toegevoegd. Zij speelden o.a. ‘Miserable Failure’ en ‘The Living Skull’. Aan het eind van hun show werden de zanger Tony Foresta, bassist Rob Skotis en gitarist Mark Bronzino op de schouders gehezen, en speelen zo hoog hun song.

Twitching Tongues liet naast hardcore ook doom / stoner metal horen. Zij bestaat uit de broers Colin en Taylor Young, drummer Cayle Sain, bassist Anthonie Gonzalez en gitarist F. Sean Martin. Een eerste circle pit was een feit, het publiek ging bij Twitching Tongues helemaal los.

H2O nam gemakkelijk het muzikale stokje over. Frontman Toby Morse kwam het podium op in wat een pyama-broek leek te zijn, met een hoodie van Wisdom in Chains waarop aan de achterkant de tekst ‘We Never Sleep Live’ stond. Die pyama-achtige broek kon dan geen toeval meer zijn. Ook een gastoptreden van Mad Joe Black lag dus voor de hand.

Terror-frontman Scott Vogel houdt heel erg van stagediven, en dat was dan ook te merken. Op en afaan klommen mensen on stage, stagedivend het publiek weer in verdwijnende. Er was zelfs een stagediver die een praatje maakte met Scott en de microfoon toegestopt kreeg. Hem zagen we vaak tijdens het optreden op het podium terug, op een gegeven moment zelfs iets te vaak in de ogen van Scott.

Het Amerikaanse Ignite stond vorig jaar ook in Tivolivredenburg tijdens de EMP Persistence tour. De hardcore band met punkrock-invloeden liet ook dit jaar, nu als afsluitende act, een strakke show zien. Het was dan ook een mooi hardcore feestje voor de zondagmiddag en -avond.

Foto’s (c) Armelle van Helden, RockMuZine.nl

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ