Komatsu en Orange Goblin gaan los in Gebr. de Nobel

Facebookrssmail

Stoner metal is de term die ronddwaalt op donderdag 9 februari in Gebr. de Nobel te Leiden. Het Londense Orange Goblin komt op bezoek voor een drietal Nederlandse shows en in Leiden bijten de heren het spits af. Het voorprogramma deze avond wordt verzorgt door de Eindhovense genregenoten van Komatsu. Een paar uur voor de show aanvangt hangt het bordje “uitverkocht” op de deur.

Het Eindhovense Komatsu is opgericht in 2010 en na de debuutplaat ‘Manu Armata’ in 2013. De band was “on the road” en speelde tal van Europese shows voordat vorig jaar de opvolger ‘Recipe for Murder One’ verscheen, een album dat de bands progressie kenmerkte en de band een grootste toekomst toebedeelde . Komatsu gaat van start met titelnummer ‘Recipe for Murder One’ en vanaf de eerste noten wordt duidelijk dat de band hier niet is voor een bijrol. Stevig rockende nummers van die tweede plaat volgen en het publiek in Leiden geniet van de ongecompliceerde muziek van Komatsu. Nieuwe nummers als ‘Lockdown’, ‘Against All Odds’ en ‘So How’s About Billy?’ brengen ons bij ouder materiaal als ‘Gator’ van de EP uit 2011. Er zijn er maar weinig die het hoofd stil kunnen houden op de heerlijke muziek van Komatsu. De Eindhovenaren hebben het naar hun zin en besluiten de set met een ander oudje: ‘Komatsu’, waarmee een einde komt aan de heerlijke en pure rock show.

Orange Goblin behoeft geen introductie, de Londense band is al een ruime twintig jaar actief resulterend in een achttal studio albums. De laatste langspeler, ‘Back from the Abyss’, verscheen in 2014. Onder aanvoering van zanger Ben Ward start de band met ‘The Fog’ en reeds vanaf de eerste tonen ontploft de kleine zaal in Gebr. de Nobel. De eerste crowdsurfer wordt genoteerd en langzaam begint de temperatuur te stijgen. Recente nummers als ‘The Devil’s Whip’ worden afgewisseld met meer dan vermakelijke “oudjes” als ‘Saruman’s Wish’ van de debuutplaat uit 1997 en de halve zaal verandert systematisch in een pit. Nummers als ‘The Filthy & the Few’ doen er een schepje bovenop en brengen een groot deel van de zaal in chaos. Zowel op als naast het podium vloeit het bier rijkelijk en brengt zo de benodigde verkoeling. Ben Ward geeft keer op keer aan het publiek geweldig te vinden, een uitspraak die wij kunnen onderschrijven. Orange Goblin zet een strakke basis met geweldige nummers, het publiek maakt het tot een feest. Nog een keer gaan we los met de toegiften: ‘Scorpionica’ en ‘Quincy the Pigboy’ voordat Orange Goblin met een van de hoogtepunten, ‘Red Tide Rising’, afsluit.

Een heerlijke avond stoner met twee geweldige bands in Komatsu en Orange Goblin maar bovenal hadden deze bands een geweldig publiek dat zorgde voor een ultiem feestje.

Foto’s (C) Kick Verhaegen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ