Gutterdämmerung op Rock Werchter met live muziek

Facebookrssmail

Gutterdämmerung op rock werchter 2016Een rockopera voor de 21ste eeuw… ‘Gutterdämmerung’ is een stomme film, begeleid door een straffe live band en vuurwerksalvo’s. Die combinatie is uniek. Tot nu toe werd alleen klassieke muziek gespeeld bij zulke films. Het project is het geesteskind van Bjorn Tagemose, een Belgische Zweed (of omgekeerd) met een stevige staat van dienst in de muziek als fotograaf en filmer. Een showconcept voor The Hives met film en pyrotechniek laat hem geloven dat zijn idee kan werken. Een andere klant, Grace Jones, is de domineesteen die alles in gang zet. Het hele dreamteam van Tagemose zegt toe om mee te spelen in de film: Iggy Pop, wijlen Lemmy, Slash, Joshua Homme, Henry Rollins… Gutterdämerrung is recht uit de goot (‘gutter’) en heerlijk grotesk en wordt gepresenteerd als een rockshow, voor een staand publiek. Zo ook tijdens Rock Werchter, op donderdag 30 juni. De film wordt begeleid door een groep onder leiding van gitarist Kevin Armstrong (David Bowie, Morrissey, Iggy Pop). De set bestaat uit rockanthems (Black Sabbath, Led Zeppelin, The Stooges…) die worden gezongen door Jesse Smith, een jonge Brit met een stem als Robert Plant. Ook Henry Rollins is er in Werchter bij, als verteller van ‘Gutterdämmerung’. Ontdek en beleef!

Naast Gutterdämmerung bevestigd:

Al bevestigd voor het festival zijn: Beirut, Black Box Revelation, Bring Me The Horizon, Courtney Barnett, Disclosure, Editors, Florence + the Machine, Jamie xx, MØ, New Order, Parov Stelar, Paul Kalkbrenner, PJ Harvey, Rammstein, Red Hot Chili Peppers, Richard Hawley, Robert Plant and the Sensational Space Shifters, The Last Shadow Puppets, The Offspring en Unknown Mortal Orchestra. Snel meer!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ