Rock Nominaties Edison’s bekend

Facebookrssmail

Edison Pop 2016De genomineerden Edison POP 2016 zijn bekend. Gevestigde artiesten en nieuwkomers zijn door de jury, onder voorzitterschap van schrijver/presentator Leon Verdonschot, beoordeeld en dat heeft tot drie genomineerden per categorie geleid. Ook is er een speciale Edison in de categorie Rock. Edison Pop zal plaatsvinden op maandagavond 21 maart aanstaande. Tijdens dit besloten evenement worden de winnaars van Edison Pop 2016 bekendgemaakt en de beeldjes uitgereikt in The Harbour Club in Amsterdam.

Rock Nominaties Edison Pop 2016:

John Coffey – The Great News
Het inmiddels iconische, tot wereldnieuws gebombardeerde beeld van John Coffey-zanger David Achter de Molen die een door de lucht vliegend glas bier opving is van grote symbolische waarde gebleken: precies zo zelfverzekerd, trefzeker en brutaal klinkt de band ook op haar album ‘The Great News’. Het album is als het a capella koortje dat prijsnummer ‘Broke Neck’ afsluit: zo raak als een knock-out.

Orange Skyline – An Introduction
De titel is bescheiden, het aantal nummers ook, de lengte ervan eveneens. Volstrekt onbescheiden is de ambitie die uit ‘An Introduction’ spreekt: die gloedvolle nummers van vaak rond de drie minuten klinken stuk voor stuk als hits: pakkend, vernuftig gecomponeerd, vol haakjes en weerhaakjes, met refreinen die zich vastbijten.

PAUW – Macrocosm Microcosm
Een band die nadrukkelijk teruggrijpt op een ver verleden: het kan een zwaktebod zijn. Behalve wanneer je dat muzikale verleden zo gloedvol eert, in goede songs smeedt en naar het heden trekt als PAUW doet op ‘Macrocosm Microcosm’. Een album dat ook nog eens opvallend sprankelend klinkt en bol staat van de droomkoortjes.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ