Fortarock cancelt Down

Facebookrssmail
Foto (c) Dirk van den Heuvel
Foto (c) Dirk van den Heuvel

De Amerikaanse band Down, met daarin voormalig Pantera-Frontman Phil Anselmo, is niet meer welkom op Fortarock. Dat maakte de organisatie van het festival vandaag bekend. Anselmo kwam vorige week in opspraak wegens het uitbrengen van de Hitler-groet met daarbij het scanderen van “White Power”.

Verklaring Fortarock

In een verklaring zegt de organisatie het volgende:

Na de recente uitlatingen van zanger Phil Anselmo tijdens het Dimebash festival in de VS, is zijn band Down niet langer welkom op FortaRock. Anselmo bracht aan het einde van de show in de VS de Hitlergroet en riep ‘White power’. Aangezien we een weloverwogen beslissing wilden nemen, is de afgelopen dagen nauw overleg geweest tussen alle partijen. Op basis daarvan is besloten om de act te cancellen. We willen duidelijk maken dat er geen ruimte is voor racisme of fascisme op FortaRock.

De organiatie zal binnenkort andere namen bekend maken die wel op het festival, dat op 3 en 4 juni in Nijmegen wordt gehouden, zullen optreden.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ