Anthrax op Dynamo Metal Fest 2016

Facebookrssmail

Eén van de headliners voor Dynamo Metal Fest is bekend: onder andere Anthrax sluit het Eindhovense festival af op 16 juli. Eerder werden Metal Church, Life of Agony, At the Gates, Sacred Reich, Powerwolf en Audrey Horne al aangekondigd. Er worden nog twee bands toegevoegd aan de line-up, waaronder de winnaar van de Dynamo Band Battle.

Dynamo Metal Fest DMM

De organisatie is erg tevreden met de bevestiging van Anthrax voor een optreden op de kunstijsbaan aankomende zomer. “Eigenlijk spelen er vijf headliners”, zegt organisator Sander Waterschoot. “Ook Metal Church, Life of Agony, At the Gates en Sacred Reich hadden het festival prima kunnen afsluiten. We geloven dan ook meer in een brede programmering met voor ieder wat wils, dan in een traditionele programmering met een grote headliner. Nu kan iedereen zijn of haar eigen favoriet uitzoeken”.

Het Amerikaanse Anthrax wordt vaak in één adem genoemd met zijn genre- en tijdgenoten van Metallica, Slayer en Megadeth. Samen vormen ze de zogenaamde ‘big four of thrash metal’. Met het nieuwste album ‘For all Kings’ bewijst Anthrax ook 30 jaar na oprichting nog mee te tellen. Melodie en strakke riffs gaan op deze plaat hand in hand, net zoals op de klassiekers “I’m The Law”, “Indians” en “Caught In A Mosh”. Deze nummers zullen de metalfans op de Kunstijsbaan zeker aan het moshen krijgen!

Er komem nog twee band bij de line-up. Omdat talentontwikkeling hoog in het vaandel staat bij Dynamo Metalfest, krijgt een jonge band de kans om zich te profileren op het podium van Dynamo Metalfest. Vorig jaar opende Facelifter het metalfestival en daarna speelde deze mannen een flinke reeks shows in Nederland en Belgie!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ