Eerste editie Netherlands Deathfest groot succes

Facebookrssmail

Netherlands Deathfest, Foto (c) Jostijn Ligtvoet
Foto (c) Jostijn Ligtvoet
Afgelopen weekend, van 26 tot en met 28 februari, vond de allereerste editie van Netherlands Deathfest plaats in 013 in Tilburg. Zondagavond konden 013 en de Amerikaanse organisator van evenknie Maryland Deathfest aankondigen dat het festival een groot succes was. Het festival keert daarom in 2017 natuurlijk weer terug voor de tweede editie: van 3 tot en met 5 maart 2017, uiteraard weer in 013 Tilburg.

Nadat Neurotic Deathfest in 2015 na 12 succesvolle edities besloot op te houden, hoefden fans van extreme muziek niet lang op hun honger te zitten. De organisatie achter het succesvolle Amerikaanse metalfestival Maryland Deathfest wilde graag uitbreiden naar Europa en organiseerde daarom dit jaar de eerste editie van Netherlands Deathfest.

Organisatie Netherlands Deathfest tevreden

Met dagelijks rond de 3000 mensen afkomstig van over de hele wereld, zijn zowel Maryland Deathfest als 013 Poppodium erg tevreden over het debuut van het festival. “Er zijn dit jaar bezoekers uit meer dan 40 landen afgereisd naar Tilburg”, zegt hoofd programmering van 013 Ruud Lemmen, “dat overtreft onze grootste verwachtingen voor deze eerste editie”. Netherlands Deatfest keert in 2017 terug. Dan vindt het plaats van vrijdag 3 maart tot en met zondag 5 maart in 013 in Tilburg.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ