fubear. – III

Facebookrssmail

fubear-cover640Een eerste blik op de kaart van Finland geeft je het idee dat Jyväskylä, de geboorteplaats van fubear., een stip op de kaart tussen de 1000 meren van Finland is. Niets is minder waar, Jyväskylä is dé onderwijsstad van Finland met een van de grootste universiteiten van het land.

Behalve hun afkomst is er verder weinig bekend over dit Finse trio. Op hun facebook pagina omschrijft de band haar muziek als: “Heavy alternative fuzz rock n’ roll” en dat is weinig teveel gezegd. ‘III’ is, hoe kan het ook anders, de derde ep van fubear. ‘III’ bevat 3 nummers waar de fuzz aan alle kanten vanaf spat. Zanger S. Karppinen heeft een rockstem die het midden houdt tussen Ozzy Osbourne in zijn hoogtijdagen en Bruce Dickinson waarmee de ronkende stoner een prettige classic rock twist krijgt.

Opener ‘Half Alive’ doet met ronkende bassen en fuzzy gitaarriffs aan Fu Manchu en Kyuss denken tot die klassieke hardrockzang losbarst.

‘Demons’ is met zijn stuwende baslijn en akoestische gitaar het minst harde nummer op ‘III’. Maar het vormt zeker geen rustpunt. De zang is duister en dreigend en als de elektrische gitaar dan in de strijd geworpen wordt met de distortion diep ingetrapt ontploft ‘Demons’. Wat mij betreft het hoogtepunt van de ep.

‘III’ is een nummer met epische proporties, in meer dan 9 minuten wordt je als luisteraar meegesleurd in een orkaan van fuzzy gitaren en ritmewisselingen.

‘III’ bevat slechts 3 nummers, maar die zijn onderling zo verschillend dat je in iets minder dan 20 minuten een beeld krijgt van het universum van fubear. ‘III’ doet naar meer verlangen. Ik ben heel benieuwd naar het eerste volledige album van deze stoner rockers uit Finland.

(7,5/10 Inverse Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ