Guns’n’Roses reünie?

Facebookrssmail

Hoe staat het er voor met Guns’n’Roses reünie?

url

Voor de echte fans…slecht!

Zoals bekend zijn Axl Rose, Slash en Duff McKagen de enige originele leden.
Izzy Stratlin heeft via twitter aangegeven er op dit moment niet bij betrokken te zijn.

Terwijl drummer Steven Adler een veto van Axl Rose heeft gekregen en daarnaast niet echt serieus wordt genomen door de rest. Dat blijkt wel uit het feit dat drummer Frank Ferrer van de laatste Guns n’Roses versie op voorspraak van Axl Rose begin 2015 al is gestopt bij thé Dead Daisies om zich geheel te richten op thé ‘reünie’.
Toen was intern (management, Axl en Slash) al bekend dat hij de drummer zou worden waardoor de smeekbedes van Steven Adler des te pijnlijker en gênant zijn. Dat was zelfs enkele maanden eerder dan de bandleden van Slash het te horen kregen, maar hun kaken stijf op elkaar moesten houden. Op dat moment was men nog in onderhandeling met Izzy Stratlin wat zoals nu bekend op niets is uitgelopen.

Gitarist Richard Fortes en toetsenist Dizzy Reed zijn beide eind vorig jaar uit de thé Dead Daisies gestapt en speelden ook in de laatste versie van tribute Guns n’Roses band met Axl Rose op zang. Ook dit is een Axl Rose move.

We hebben nu de volgende line-up:
Axl Roses – zang
Slash – gitaar
Duff McKagen – bas
Dizzy Reed – keyboard
Richard Fortes – gitaar
Frank Ferrer – drums

Dus geen reünie van de ‘Appetite’ bezetting. Dat is overigens de enige echte reünie die er toe doet. De rest is leuk maar niet meer dan een manier om snel onder het motto van een reünie meer geld te verdienen.
Het is verbazingwekkend dat Slash zijn kredietwaardigheid hiervoor te grabbel gooit. Is hij dan zo van slag door zijn kostbare scheiding die hem 50% van zijn vermogen heeft gekost dat hij dit zo snel mogelijk en op welke manier dan ook wil aanvullen?

Is er nog hoop op een echte reünie? Uiteraard.
Het kan na de eerste optredens in Amerika veranderen.

Izzy Stratlin geeft aan er op dit moment niet bij betrokken te zijn maar dat kan na slechte recensies, teleurstellende kaartverkoop en een beter financieel bod veranderen. Dan worden de huur poppetjes bedankt voor bewezen diensten.
Steven Adler wordt gepaaid en klaar is Guns.

En zo is er altijd wat in en rond GnR.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ