Ghost Bath – Moonlover

Facebookrssmail

Ghost Bath - Moonlover - ArtworkSfeervolle Black Metal met wanhopig krijsende zang laten je meteen met een onbehaaglijk gevoel belanden in een ijzingwekkende omgeving. ‘Depressive/Post-Black Metal’ dekt de lading volledig. Ruim 2 jaar is Ghost Bath onderweg en heeft men zich tot op heden vrij anoniem kunnen gedragen. Dat zal voorgoed verleden tijd zijn, nu men getekend heeft bij het grote Nuclear Blast.

De band zou afkomstig zijn uit China, maar inmiddels is duidelijk dat we met een band uit Noord Dakota (U.S.) te maken hebben. Ook de videoclip van het nummer ‘Golden Number’ geeft al heel wat visuele aspecten vrij van de bandleden. Het album ‘Moonlover’ was in april 2015 al uitgekomen op CD (oplage 900 stuks) via Northern Silence Productions, maar is nu in een heruitgave via Nuclear Blast verkrijgbaar. In juni van dit jaar volgt ook nog een cd-/vinyl-uitgave in Noord Amerika.

‘The Sleeping Fields’ is een misleidend dromerig intro. Zowel ‘Golden Number’ als ook het daaropvolgende ‘Happyhouse’ (sterke titel) laten je, of je het wil of niet, ontvluchten aan de dagelijkse “beslommeringen”. Men sleurt je mee naar een donkere kamer en smijt in stijl een emmer melancholie over je heen, waar je ‘u’ tegen zegt.

Een rustige brug wordt gecreëerd met ‘Beneath The Shade Tree’ en ‘The Silver Flower Pt. 1’, om vervolgens aan te belanden in het tweede gedeelte van het album. Ook hier weer bepaalt de zang de dreiging binnen de vrij lange nummers. De vergelijking met ene Burzum ligt soms op de loer, maar verdwijnt weer net zo vlot. Totaal niet storend zijn de veelvuldig terugkerende uitgesponnen thema’s binnen de nummers, juist niet, zij dragen enorm bij aan de benauwende sfeer. ‘Death And The Maiden’ is het magnum opus van het album met zijn afwisseling en melodie, een band in topvorm. ‘Ascension’ is een mooi sluitstuk, met een mooi opportunistisch gitaarloopje, wat een mooie aanleiding zou kunnen zijn richting nieuw werk. We wachten het af.

8,5 / 10 | Nuclear Blast

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ