Punkrock-grootmeesters The Offspring exclusief naar 013

Facebookrssmail

De Amerikaanse punkrockband The Offspring komt naar 013. De groep, die wereldwijd miljoenen albums heeft verkocht, staat op donderdag 16 juni op de planken in Tilburg voor een exclusieve Nederlandse clubshow. Good Riddance komt mee als support.
The Offspring

The Offspring draait al sinds de jaren tachtig mee, maar pas als de groep uit Californië tekent bij platenlabel Epitaph is dat de start van een ongekend succesverhaal. Met een partij melodieuze punkrock, waar dat label in die tijd het patent op lijkt te hebben, smeedt The Offspring het album ‘Smash’ (1994). En dankzij hitsingles ‘Come Out And Play’ en ‘Self Esteem’ breekt de band wereldwijd door. Die nummers groeien uit tot anthems en punkrock staat vanaf dat moment als populair genre definitief op de kaart.

Smash

Miljoenen exemplaren gaan er van ‘Smash’ over de toonbank. Het album groeit zelfs uit tot het meest succesvolle independent-album aller tijden. De heren blijven de jaren daarop lekker strooien met pakkende punk, al schuiven ze qua geluid wat meer richting mainstream rock. Dat ook daar succes geboekt wordt, blijkt op onder andere ‘Americana’ (1998) dat met de hits ‘Pretty Fly (For A White Guy)’, ‘The Kids Aren’t Alright’ en ‘Why Don’t You Get A Job?’ de misschien wel meest populaire singles van de band oplevert.

Nieuw album voor The Offspring

Ook de afgelopen jaren hebben de punkrockers niet stil gezeten. Er wordt gewerkt aan een tiende album, maar wanneer die schijf verschijnt, is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is? The Offspring komt voor een exclusieve clubshow naar 013 om daar die gigantische catalogus punkrock-hits open te trekken! Ze nemen bovendien een legendarische melodieuze punkrockband uit Californië mee: Good Riddance. Later zal het Tilburgse poppodium nog een extra support bekend maken.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ