Converge naar Roadburn 2016

Facebookrssmail

converge2De Amerikaanse hardcoreband Converge komt in april met ‘Jane Doe’ en ‘Blood Moon’ naar Roadburn Festival 2016. Roadburn Festival vindt plaats van donderdag 14 april tot zondag 17 april 2016 in 013, Tilburg.

Converge bevindt zich sinds 1990 in de wereld van de hardcore, punk en extreme metal. Het Amerikaanse viertal wordt gezien als een van de meest originele en invloedrijke alternatieve bands van deze tijd.

Donderdag 14 april speelt de band ‘Jane Doe’ integraal om het vijftienjarige jubileum van het album te vieren. Het album wordt beschouwd als een klassieker dat het metallic hardcore genre definieert zoals we dat vandaag de dag kennen. Deze speciale set is exclusief voor Roadburn Festival waar het voor de eerste en tegelijkertijd laatste keer te horen zal zijn.

Twee dagen later, op zaterdag 16 april, brengt Converge ons ‘Blood Moon’. Een samenwerking tussen de leden Jacob Bannon, Kurt Ballou, Nate Newton, Ben Koller en gastmuzikanten Chelsea Wolfe, Ben Chisholm, Stephen Brodsky, en Steve Von Till. Deze multi-instrumentale groep vertolkt bestaand Converge materiaal uit het rustigere, meer ambitieuze werk van de band.

Naast de twee speciale shows van Converge, kijken we ook uit naar Tad Doyle’s Brothers of the Sonic Cloth, die op zaterdag 16 april in Tilburg te bewonderen zijn. Helaas heeft Midnight wegens privé omstandigheden hun hele Europse tour voor april 2016 afgezegd, inclusief Roadburn. Vervanging wordt snel bekend gemaakt.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ