Jaren ’90 legende Dog Eat Dog naar Rotterdam

Facebookrssmail

Dog Eat DogHet gratis festival Baroeg Open Air in Rotterdam voegt vandaag niemand minder dan Dog Eat Dog toe aan het programma. In de jaren ’90 veroverde Dog Eat Dog de harten van veel festivalgangers. Het geluid van de band, een combinatie van hardcore met rap en saxofoon, veroverde in de jaren ‘90 de harten van veel festivalgangers. De Amerikanen scoorden hits met nummers als ‘Who’s The King’, ‘No Fronts’ en ‘Rocky’.

Festivaldirecteur Leon van Rijnsbergen is trots op deze naam: “Dog Eat Dog is een band waar mensen goede herinneringen aan hebben. Een klassieker in het genre, waardig voor deze tiende editie van Baroeg Open Air.”

Jubileum Editie Baroeg Open Air

Baroeg Open Air wordt georganiseerd door poppodium Baroeg. Het poppodium begon het festival in 2006 om het 25-jarige bestaan van Baroeg te vieren. Dit jaar is de jubileumeditie; het festival wordt voor de tiende keer gehouden. Een uitgelezen kans dus om de band, die halverwege de jaren ’90 tot tweemaal toe op het podium stond van Dynamo Open Air, te kunnen aanschouwen. En wellicht dat het voor de heren een mooie kans is om de legendarische video van ‘Who’s the King’, opgenomen op het legendarische festival in Eindhoven, over te doen.

Enkele weken geleden al maakte de organisatie van Baroeg Open Air al vier namen bekend voor het festival op zaterdag 9 september in het Rotterdamse Zuiderpark. Toen werden death metal band Asphyx en drie Rotterdamse bands, elektronica- en rapformatie De Likt, jungle en breakcore pionier Deformer en de dark rock band Dool (met op zang Ryanne van Dorst van Elle Bandita),  aangekondigd. Vandaag maakt BOA nog drie bands bekend voor het festival. Drie bands die op 9 september dus naast Dog Eat Dog op het podium zullen optreden zijn  de postrock band Year Of No Light, het industrial project Meta Meat en dark-electro act Grendel.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ