Alice Cooper speelt in juni een exclusieve show in 013

Facebookrssmail

De notoire shock- en horrorrock formatie Alice Cooper zal 20 juni voor het eerst sinds jaar en dag ons land bespelen, in het Tilburgse 013. Frank Zappa verklaarde ooit het talent van Alice Cooper pas te hebben begrepen toen de groep het klaarspeelde om op de verjaardag van Lenny Bruce in 1967, 3000 hallucinerende hippies in 3 minuten tijd de zaal uit te krijgen, “it was then I knew they had something…” Guillotines en elektrische stoelen, hoge hakken en zwarte eyeliner: laat deze entourage niet afleiden van het knappe classic rock geluid. Tickets kosten €50 (excl. service- en transactiekosten) en gaan vanaf maandag 28 maart om 10:00 uur in de voorverkoop.

image-2016-03-25

Het grote succes begon in 1971 met de vierde plaat, ‘Killer’. Met nummers als ‘Under My Wheels’ en ‘Halo of Flies’ werd het ineens een hitband. Ook ‘Schools Out’ (1972) behoort intussen tot het muzikale canon zoals het in de rockgeschiedenisboeken staat. Velen kennen Alice Cooper bovendien als solo artiest en onder die noemer bracht hij in 1975 ‘Welcome To My Nightmare’ uit, een concept album pur sang. En wie kent niet de gigantische hit ‘Poison’ uit 1989?

Alice Cooper was de beul en het publiek zijn slachtoffer. Hoewel dit soort macabere retoriek vandaag de dag nauwelijks wenkbrauwen doet fronsen, werd het sommige Amerikaanse steden begin jaren 70 teveel. Alice Cooper, Blue Öyster Cult en Kiss vormden toen de shockster drie-eenheid en samen met genres als progressive artrock, proto-punk, garagerock en de Engelse glamrock domineerden zij de muziekwereld van die tijd. Op maandag 20 juni staat hij als vaudeville hardrocker exclusief op het podium. Ze stonden de afgelopen 10 jaar slechts twee keer in Nederland en de laatste show is alweer 5 jaar terug.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ