Ghost, Ministry en Overkill naar Dynamo Metal Fest 2018

Facebookrssmail

Het Eindhovense festival Dynamo Metal Fest brengt drie nieuwe namen naar buiten voor de editie van 2018. Op 14 juli 2018 zullen de metalband Ghost, de industrialmetalband Ministry en de thrashmetalband Overkill op het festival spelen, naast de al bevestigde namen Sons Of Apollo, Annihilator, Leprous, I Am Morbid en Havok. Tickets voor het metalfestival zijn nu in de verkoop via Ticketmaster.

De Zweedse metalband Ghost speelt als headliner op Dynamo Metal Fest 2018. De groep ontstaat in 2008 en bestaat uit frontman Papa Emeritus, en de ‘Nameless Ghouls’, zoals de andere leden zich noemen. Het debuutalbum Opus Eponymous (2010) werd genomineerd voor een Grammy in de categorie ‘Best Hard Rock’ album. Ook de daaropvolgende albums Infestissumam (2013) en Meliora (2015) werden goed ontvangen. De bandleden van Ghost mimeren de Rooms Katholieke Kerk, maar hebben het beeld omgedraaid om zo Satan te aanbidden in plaats van de heilige drie-eenheid. Onlangs kondigde de band op het podium het ‘vertrek’ van zanger Papa Emeritus III aan en wijdde de nieuwe Papa Emeritus Zero in, die voortaan de heavy metal mis zal leiden.

De Amerikaanse industrialmetalband Ministry wordt in 1981 opgericht door Al Jourgensen en staat bekend als een van de grondleggers van het industrialmetal/rock-genre. Begin jaren ’90 breekt de band door met het album Psalm 69, en met name het nummer “Jesus Built My Hotrod”. Door de jaren heen wisselt de band veel qua bezetting en kent Ministry een moeilijke periode na het overlijden van gitarist Mike Scaccia. Oprichter Jourgensen last meerdere malen een pauze in, maar keert altijd weer terug naar de muziek. In 2018 komt de band met een nieuwe plaat genaamd AMERIKKKANT waarvan het eerste nieuwe nummer “Antifa” al is uitgebracht.

Ook de Amerikaanse thrashmetalband Overkill is bevestigd voor Dynamo Metal Fest 2018. De muziek van Overkill staat garant voor een goede moshpit. Het vijftal muzikanten, waaronder Bobby “Blitz” Ellsworth en D.D. Verni die al sinds het begin van Overkill aanwezig zijn, maken met hun snelle riffs en harde drums menig publiek helemaal gek, zeker met de nieuwste plaat The Grinding Wheel (2017).

De volgende bands zijn op dit moment bevestigd voor het metalfestival: Ghost, Ministry, Sons Of Apollo, Overkill, Annihilator, Leprous, I Am Morbid en Havok. Er wordt nog één naam aan de line-up toegevoegd: de opener van het festival.

Tickets voor het festival zijn verkrijgbaar via Ticketmaster. Een ticket voor het festival kost €25 euro, exclusief €2,50 aan servicekosten. Dynamo Metal Fest vindt plaats op 14 juli 2018 in het IJssportcentrum te Eindhoven. Tickets voor het festival haal je hier.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ