Vega – Grit Your Teeth

Facebookrssmail

Het Italiaanse label Frontiers staat toch vooral bekend als hét label voor de melodische rock. Ook Vega is een band in dat genre. Twee jaar na ‘Only Human’ brengen de heren zesde plaat ‘Grit Your Teeth’ uit.

Vega is in 2009 opgericht en afkomstig uit het Engelse York. Het idee ontstond backstage bij een meeting op het Z Rock Festival te Dudley. Ze lopen dus al een paar jaartjes mee. De band hebben ze vernoemd naar de op vijf na helderste ster in ons stelsel. De muziek die ze maken is wat te vergelijken met bands als FM. In 2017 werd de bezetting wat gewisseld. Op drums heeft een wissel plaatsgevonden en er is een gitarist bijgekomen.

In totaal hebben ze dus nu zes studio platen op hun palmares staan. Ontzettend succesvol zijn ze echter nog niet. Ze hebben uiteraard wel een clubje fans, maar echte bekendheid bleef tot heden uit. Dit jaar bracht digitaal wel een mijlpaal met zich mee. In dit jaar werd de mijlpaal van 1 miljoen streams op spotify behaald.

Volgens gitarist Mikey Kew is dit het beste album wat ze ooit gemaakt hebben. Verder voegt hij toe: ” ‘Only Human’, was a commentary of what was going on our lives. The new album is very much a reflection of those times and the outcomes. It’s a very positive album in its overall message, but it also has a lot of dark moments. It was very therapeutic for the band to write and record the album.”

James Martin, die het keyboard werk verzorgd in Vega zegt dat ze met dit album iets anders wilden, ze wilde zich onderscheiden van andere bands. Is dat dan ook echt gelukt? Niet echt… Ik hoor praktisch geen elementen die onderscheidend genoeg zijn om hier te vermelden. Het klinkt simpelweg als degelijke AOR.

De titeltrack en ‘(I Don’t Need) Perfection’ zijn lekkere meezingers en hebben een fijne riff. ‘Don’t Fool Yourself Again’ heeft een hoog meezing gehalte in het refrein. Halverwege heb je een ”Hè, dat ken ik” gevoel. Op ‘Consequence Of Having A Heart’ zit namelijk een melodietje van een eerder grote hit. Zodra het refrein begint kan je niets anders denken dan: ”Dit klinkt als Mad World” Origineel van Tears For Fears maar in Nederland vooral bekend geworden in de versie van Gary Jules.

Eerlijk moeten we ook zijn, de rest van de nummers is oké, weinig speciale dingen gebeuren. Pakkend en melodisch, maar niet dat ze echt in je hoofd blijven steken. Een degelijke plaat met een of twee echt sterke nummers de rest is niet slecht, maar de wauw factor ontbreekt. (71/100) ( Frontiers Music s.r.l.)

Tracklist:

1. Blind 3:46

2. (I Don’t Need) Perfection 4:12

3. Grit Your Teeth 3:41

4. Man On A Mission 3:24

5. Don’t Fool Yourself 3:02

6. Consequence Of Having A Heart 4:47

7. This One’s For You 4:05

8. Battles Ain’t A War 4:36

9. Save Me From Myself 4:06

10. How We Live 3:40

11. Done With Me 2:56

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ