Kadavar – Rough Times

Facebookrssmail

Kadavar is een uit Berlijn afkomstige band opgericht in 2010. De band staat bekend on de psychedelische rock / stonerrock met een heerlijke retro sound die vooral doet denken aan bands als Led Zeppelin en Black Sabbath. De gelijknamige debuutplaat verscheen in 2012 waarna de band voor het tweede album (‘Abra Kadavar’ 2013) tekende bij Nuclear Blast Records. Op 29 september verscheen het vierde album ‘Rough Times’.

Het album opent met het titelnummer ‘Rough Times’ en hoewel de titel anders doet vermoeden is dit vooral een vrolijk nummer. De zware downtuned gitaren worden door de korte melodieuze gitaarstukjes van een feelgood vide voorzien. Een heel herkenbare melodie roept de vraag op: Waar hebben we het eerder gehoord? De sterke vocalen van gitarist Christoph “Lupus” Lindemann maken het plaatje rond en zorgen voor een behoorlijk mainstream geluid. Bij het nummer ‘Into The Wormhole’ horen we duidelijk de voorliefde van de band, een zware, op doom geïnspireerde riff, die doet denken aan Black Sabbath. Het pakkende refrein zorgt voor het eigen Kadavar geluid.

‘Rough Times’ is vooral een album waar je vrolijk van wordt. Nummers als ‘Die Baby Die’ en uiterst gangbare ‘Tribulation Nation ‘, waarbij het melodieuze gitaarwerk en toch vooral de zanglijn zorgen voor een glimlach. Vermakelijke nummers als het lekkere up-tempo nummer ‘Words Of Evil’ en het gevoeligere ‘The Lost Child’ volgen, nummers die staan als een huis en aandacht trekken en vasthouden. Enig minpuntje is afsluiter ‘A L’Ombre Du Temps’, een wat nietszeggend nummer met alleen frans gesproken woord.

Kadavar heeft met ‘Rough Times’ een zeer vermakelijk album gebracht met een meer mainstream geluid. Een album waar de band verder mee kan. Live staat de band bekend om de energie show en ik nben dan ook benieuwd hoe de nieuwe nummers gaan klinken. In november is de band voor een aantal optredens in Nederland.

(85/100, Nuclear Blast Records)

Tracklist:
1. Rough Times 3:38
2. Into The Wormhole 4:17
3. Skeleton Blues 4:24
4. Die Baby Die 4:18
5. Vampires 4:48
6. Tribulation Nation 5:04
7. Words Of Evil 3:37
8. The Lost Child 5:52
9. You Found The Best In Me 4:58
10. A L’Ombre Du Temps 3:57

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ