Moonspell, vette show in Baroeg

Facebookrssmail

Op vrijdag 1 april stond er weer eens een band van formaat in het Rotterdamse Baroeg. De Portugese dark metal band Moonspell deed na een optreden op Baroeg Open Air in 2013 nu opnieuw Rotterdam aan. Deze show was onderdeel van de tour ter promotie van het in 2015 uitgebrachte album ‘Extinct’, een tour die Moonspell dit jaar zo’n beetje overal in Europa brengt. Een unieke show temeer daar er deze show extra aandacht was voor het tweede Moonspell album ‘Irreligious’ de band viert namelijk dit jaar het 20 jarige bestaan van deze unieke plaat.

Als support bracht Moonspel twee bands mee. SoulLine, een Zwitserse melodieuze death metal band en Aeverium een alternatieve metal band afkomstig uit Duitsland.

De promotie van deze was weer goed geregeld maar voor de zekerheid werd er op de dag zelf nog even gemeld dat het hier niet ging om een 1 aprilgrap, dat er nog kaarten aan de deur beschikbaar waren. Ook Moonspell liet niets aan het toeval over en goede er nog even een mooie VIP aanbieding met shirt in.

De band die het bal mocht openen was Aeverium. Deze Duitsers brengen een mix van metalcore en gothic metal en het gezelschap heeft na een EP in 2013 afgelopen jaar hun debuutplaat ‘Break Out’ uitgebracht. Opvallende verschijning in deze band is zangeres Aeva Maurelle welke een klassiek sopraan geluid heeft en zo af en toe een flinke “powervoice” weet te brengen. Live waren de vocale uitspattingen soms wat veel en was er geen balans tussen de zang van Aeva en frontman en zanger Marcel “Chubby” Römer. Ook de rest van de band kwam niet over als een geoliede machine, wat er vooral miste was de echte eenheid waardoor het gezelschap niet echt wist te overtuigen. Frontman Marcel verontschuldigde zich voor zijn Duitse Nationaliteit waar zangeres Aeva in het Nederlands aangaf na het optreden een biertje te willen doen in de zaal. En zo geschiedde, na een half uur zat het er op voor Aeverium en was het tijd voor een biertje.

666_8073SoulLine is een Zwitserse band oorspronkelijk opgericht in 2000 als Skoal. Met vier Full-lengths in de bagage zijn de Zwitsers geen onbekende meer aan het melodieuze death metal front en dit optreden was ter promotie van de vierde plaat, ‘Welcome My Sun’, uitgebracht in april 2015. SoulLine bracht een energieke show, strakke breaks en brute vocalen van zanger Ghebro. Een melodieuze death variant welke je soms deed denken aan het Zweedse In Flames, soms wat storende keyboard maar verder overtuigend. Met nummers van het nieuwe album als ‘No Exception’, het lekker vette ‘Rise Up’ en het titelnummer ‘Welcome My Sun’ werd het publiek getrakteerd op een uitstekend optreden welke goed ontvangen werd in steeds voller wordende zaal.

 

Natuurlijk was de band waarvoor de bezoekers naar Baroeg waren gekomen Moonspell en het leek er zelfs op dat veel van hen hadden gewacht met de entree tot het moment suprême. Baroeg was volgestroomd en nagenoeg uitverkocht bij aanvang van de Portugese dark metal band. Een unieke band en een evenzo unieke show volgde, met een aangepaste setlijst ter ere van 20 jaar ‘Irreligious’ kwamen en er veel oude nummers voorbij uit het jaar 1996. Natuurlijk werden er nummers gespeeld van het meest recente album zoals de openingsnummers ‘Breathe’ en ‘Extinct’, lekkere nummers met wat meer industrial invloeden. Maar de oudjes deden het nog steeds super. Nummers als ‘Opium’, ‘Awake’ en ‘Ruin & Misery’ vonden gretig hun aftrek bij het publiek. En wat te denken van nummers als ‘Vampiria’ of ‘Alma Mater’ van het album ‘Wolfheart’ uitgebracht op 1 april 1995. Het was volop genieten van excentrieke zanger Fernando Ribeiro en zijn band. Na anderhalf uur les in de historie en het heden van Moonspell kwam er een einde aan de voorstelling en kon een ieder met een tevreden gevoel huiswaarts keren.

Een heerlijk avondje Baroeg waarvan er nog velen zullen volgen. Op het programma staan nog verschillende leuke optredens in de nabije toekomst, wat te denken van de folk metal band Ensiferum (Maassilo) of death metal band Nile maar ook 35 jaar Baroeg met Enslaved en Trouble. Genoeg leuks in het verschiet.

Foto’s © Kick Verhaegen aka Sidekick

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ