Primal Fear in de Groene Engel in Oss: Metal is Forever!

Facebookrssmail

Een door Judas Priest geïnspireerde band die heavy metal speelt en er behoorlijk zijn eigen draai aangeeft, kan wel degelijk. In de vorm van Primal Fear. Deze Duitse band is in 1997 opgericht door zanger Ralph Scheepers en bassist Mat Sinner. De band is sindsdien een constante factor met inmiddels 11 studioalbums. Het laatste wapenfeit dateert uit 2016, getiteld ‘Rulebreaker’. Ter promotie van deze goed ontvangen plaat én het feit dat de band 20 jaar bestaat trekt de band dit jaar langs een aantal festivals en zalen in Europa, waaronder poptempel de Groene Engel in Oss.

Voor het de beurt is aan Primal Fear is er nog een opwarmer in de vorm van het uit Den Bosch afkomstige Splinterbomb. Deze band is opgericht in 2014 en speelt naar eigen zeggen een vorm van thrash metal met een lading groove erdoorheen. Wanneer de band rond de klok van 21.00 het podium betreedt is de zaal wel al redelijk gevuld. In het ruime half uur speeltijd worden tracks van hun debuut ep ‘Capital S’ ten gehore gebracht. We horen onder andere ‘Maniac’, ‘Confess’ en ‘Incineration by daylight’. Er is wel degelijk een applaus vanuit het publiek, maar het kan mijn aandacht niet behouden.

Na een ombouw van ruim een half uur is het rond 22.15 dan tijd voor de helden van Primal Fear. Na een intro en hard applaus komt de band het podium op en zet meteen goed in met ‘Final Embrace’ van het ‘Jaws of Death’ album. De sfeer zit er direct goed in, het geluid is goed en de band heeft er erg veel zin in. Wat volgt is een goed beeld van de discografie van de band, er komen totaal zelfs 8 albums aan bod. ‘In Metal We Trust’, ‘Rulebreaker’, ‘The End is near’, en vooral het niet te missen ‘Metal is Forever’, alles wat de band vanavond brengt doet het goed! Uiteraard is er ook plek voor een drumsolo. De Italiaan Francesco Jovino drumt sinds 2015 in de band en heeft een duidelijke meerwaarde. En uiteraard hebben Scheepers en co ook een ballad in petto; het lange ‘Fighting The Darkness’. Door de mix van up tempo en mid tempo tracks blijft dit goed overeind staan. Na het al eerde genoemde ‘Metal is Forever’ gaat de band het podium af en vraagt het publiek om een ‘Zugabe’. Natuurlijk wordt daar naar geluisterd en wordt onder gejuich de stamper ‘Running In The Dust’ ingezet. Maar 1 toegift is niet genoeg en worden we nog een keer getrakteerd op een Primal Fear classic ‘Rollercoaster’

Na 90 minuten zit het er dan op. Een fantastische show voor de ongeveer 200 aanwezige heavy metal liefhebbers en PF fans. Zo enthousiast en symphatiek zie je een band zelden. De interactie met het publiek, het speelplezier, en vooral de verhouding binnen de band. Nogmaals: Metal is Forever!!!!

 

Foto’s (C) Kick Verhaegen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ