Sterke line-up voor Groezrock Festival

Facebookrssmail

Groezrock HeaderVoor de 25ste editie heeft de organisatie van het Groezrock Festival in Meerhout, Belgie een ijzer sterke line-up weten neer te zetten. Namen als Rancid, Sum 41 en Hatebreed staan bovenaan op de poster van dit zeer veelzijdige festival. Maar ook bands als Me First And The Gimme Gimmes, Frank Turner And The Sleeping Soulds, Sick Of It Al en Four Year Strong zijn te vinden tussen de lijst van maar liefst 55 namen.

Om een goede indruk te geven wat er zoal te beleven valt op dit festival is hieronder een dwarsdoorsnede te vinden van de bands die het podium in Meerhout zullen betreden. Een gevarieerde mix van bands en genres wat dit festival zeer rijk en gevarieerd maakt. Iets waar vele festivals nog van kunnen leren.

Uit het Canadese Ajax, Ontario komen de mannen van Sum 41 die bekend werden in 2001 met hun album All Killer, No Filler waarop de hits zoals Fat Lip en In Too Deep te vinden zijn. Na deze machtige plaat hebben ze nog 4 albums uitgebracht waarvan de laatste dateert uit 2011. Dit vijftal zal zeker het podium in Meerhout doen schudden met hun pure punkrock.

Een naam die al lange tijd de metallic hardcore vertegenwoordigt is Hatebreed. Deze monster van een band heeft zich over de jaren al lang en breed bewezen met hun meedogenloze hardcore. Met albums als Satisfaction Is The Death of Desire, Perseverance, The Rise Of Brutality is dit een band om zeker naar uit te kijken. Vooral ook aangezien de band twee weken na Groezrock hun nieuwe album zullen uitbrengen genaamd The Concrete Confessional. Dus dat betekent een aantal nieuw deuntjes waar men op kan moshen.

Het uit 1985 daterende Youth Of Today is weer terug! Na vooral actief geweest te zijn van 1985 tot 1990 speelt deze Youth Crew/Straight Edge band maar slechts 2 maal in Europa. Met leden uit bands als Shelter, Judge, Project X en Gorilla Biscuits wordt dit een gegarandeerd success op deze jubileum editie van Groezrock.

Ook Despiced Icon is weer terug. Dit Canadese zevental zal de bezoekers van Groezrock trakteren met hevige dosis deathcore. In 2010 ging de band uit elkaar en begonnen verschillende leden in andere top bands te spelen als Obey The Brave en The Black Dahlia Murder. In 2014 kwamen de leden weer bij elkaar om toch het beest van Despiced Icon weer te ontketenen. Dus wees gewarschuwd!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ