Guns n’ Roses reünie tour is gestart

Facebookrssmail

gunsnroseslasvegassoldout2016De Guns n’ Roses (Axl, Slash en Duff) reünie is gestart. Met een surprise opwarm clubshow in de Troubadour werd op 1 april de “not in a lifetime” tour afgetrapt. Het is waarschijnlijk het enige optreden waarbij de kaartjes goedkoop zijn geweest. Voor $ 10,- konden 250 gelukkigen 1 kaartje per persoon kopen. Alleen met het bandje om je pols kon je binnenkomen. Losmaken en doorverkopen was hierdoor niet mogelijk (uitstekend idee).
Ook is inmiddels bekend dat er 21 stadion optredens in Amerika worden gedaan. Voorlopig worden daarvoor de huurlingen Dizzy Reed, Richard Fortus, Frank Ferrer en Melissa Reese ingehuurd.

Op vrijdag 8 april was het eerste grote optreden in de T-Mobile Arena in Las Vegas. Voorlopig worden de huurlingen Dizzy Reed, Richard Fortus, Frank Ferrer en Melissa Reese gebruikt. Zij kregen net als alle andere leden in het solo Axl Rose tijdperk een salaris.
De 3 originals verdelen de rest. En hier wringt waarschijnlijk de schoen waarom Izzy Stradlin en Steven Adler (nog) niet terug zijn. De po(e)t moet dan verdeeld worden door 5 originals.
Het schijnt dat Duff de terugkomst van Steven tegenhoud en Izzy lijkt gewoon te willen meedelen als original.

url

Voor de 2 Coachella Valley Music and Arts festival optredens krijgt de band $ 8.000.000,- en voor de 21 optredens durende Amerikaanse tour $ 2.750.000,- per stuk. Als je alleen die optredens rekent komt er $ 65.000.000,- binnen. Daar gaan dan de kosten vanaf waarna het restant door 3 wordt verdeeld.
Axl Rose (eigenaar bandnaam) gaat er financieel ook veel op vooruit. Hij was deze bedragen per concert ook niet meer gewend. In zijn tijdperk kon hij zo’n $ 350.000,- tot $ 500.000,- per optreden afrekenen waarna daar de kosten nog vanaf moesten.

Overigens is pas na de scheiding van Slash alles bekend gemaakt. Zo ontloopt hij het feit dat zijn nu ex de helft van zijn geld krijgt. Op zich begrijpelijk, maar het geeft de gedachte aan de mighty $ aan.

Tot zover een portie Guns n’Dollars.

Voor de rest is alles weer bij hetzelfde. Er is altijd nieuws over een gebroken teen of wat dan ook.

Kijk even op you tube hoe een en ander er uit heeft gezien:

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ