Aborted – Retrogore

Facebookrssmail

Press_Cover_01Aborted, de brute death metal band uit het Vlaamse Beveren brengt deze maand alweer het negende studio album uit. Kregen we eerder in januari dit jaar al een voorproefje in de vorm van de EP ‘Termination Redux’ binnenkort verschijnt de full-length ‘Retrogore’.

We openen met een kort intro genaamd ‘Dellamorte Dellamore’, een stukje muziek uit de horror / komedie uit 1994 maar daarna is het snel over tot de orde van de dag met de titelsong ‘Retrogore’. De traditionele “pig squeal” in combinatie met de brute vocalen, tempowisselingen en een strakke compositie zorgen voor een heerlijke opener. Ook ‘Cadaverous Collection’ is een heerlijk up-tempo nummer met sterke technische gitaarriffs en solo.

Aboslute topper is ‘Termination Redux’, het titelnummer van de EP, dit nummer klinkt zo donker en boosaardig, super. Maar ook een nummer als ‘Bit by Bit’ spreekt tot de verbeelding, brute death met een “hardcore groove”. Door de nummers heen brengen de gesproken samples de broodnodige rust in het geweld, even een tel op adem halen en dan weer knallen met heerlijke nummers als ‘Coven of Ignorance’ of het snelle ‘The Mephitic Conundrum’ en het brute ‘Forged for Decrepitude’. Afsluiter ‘In Avernus’ is misschien wel het meest veelzijdige nummer op deze plaat, een nummer in een lagere versnelling met melodieuze tussenstukken welke het geheel een duister en donker karakter geven.

Aborted heeft met negende studio album ‘Retrogore’ weer een heerlijke death metal plaat afgeleverd. De lezing van zanger Sven de Caluwé kan ik onderschrijven de plaat is donkerder en klinkt kwaadaardiger.

(8/10, Century Media Records)

Aborted “Retrogore“ (43:23):

01. Dellamorte Dellamore (00:51)
02. Retrogore (04:17)
03. Cadaverous Banquet (04:12)
04. Whoremageddon (03:29)
05. Termination Redux (album version)(03:27)
06. Bit By Bit (04:03)
07. Divine Impediment (04:18)
08. Coven Of Ignorance (03:42)
09. The Mephitic Conundrum (03:18)
10. Forged For Decrepitude (02:41)
11. From Beyond (The Grave) (04:22)
12. In Avernus (04:36)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ