Randy Hansen trakteert bezoekers op een geweldige trip naar de 60’s

Facebookrssmail

De Amerikaanse gitarist Randy Hansen werd net als Jimi Hendrix geboren in Seattle. Op zijn 12e werd hij voor de eerste keer geconfronteerd met de muziek van Hendrix en vanaf dat moment was hij meteen verkocht. Vanaf 1977 is Hansen zich gaan toeleggen op zijn Hendrix.
Er zijn vele tribute en coveracts maar Randy Hansen gaat veel verder. Hij imiteert het originele gitaargeluid van Jimi Hendrix tot in de perfectie. Ook bij het stemgeluid van de in 1970 overleden gitaarheld weet hij griezelig nauw in de buurt te komen. Daarnaast staat hij bekend om zijn wervelende show op het podium waarbij alle elementen zoals bekend van Jimi Hendrix zijn optredens in het verre verleden in zijn verweven.

Bij het concert in het Patronaat was dat niet anders. De combinatie van de stem en de manier waarop hij zijn gitaar laat zingen heeft al menigeen de opmerking doen maken dat hij de reïncarnatie van Jimi Hendrix is. Bijgestaan door bassist Ufo Walter en drummer Manni Von Bohr liet hij het publiek twee lang met volle teugen genieten van een avondje Hendrix. Hansen gooide in Haarlem de hele trukendoos open. Gitaar spelend met zijn tanden, achter zijn rug, jonglerend met plectrums, het kwam allemaal in overvloed voorbij.

Nadat Randy Hansen zijn show begon met ‘Stone Free’, eerde hij met ‘Hear My Train A Coming’ al vlot in het begin van het optreden Prince, waarvan bekend werd dat hij was overleden op de dag van dit concert. Verrassend volgde een op de Hendrix stijl geschoolde versie van ‘Purple Rain’ er meteen achteraan. Randy vertelde dat Prince zelf hem in het verleden wel eens had uitgenodigd om naar een concert te komen maar dat hij toen op tournee in Europa was.

Uiteraard kregen we daarna vele bekende nummers van Jimi Hendrix te horen zoals ‘Foxy Lady’, ‘Hey Joe’, ‘Machine Gun’, ‘Are You Experienced?’, ‘All Along The Watchtower’ en ‘Red House’. Hansen had een uitstekende interactie met het publiek in de kleine zaal van het Patronaat die tot de nok toe gevuld was.

Het eind van het concert werd ingeluid met ‘Spanish Castle Magic’ waarin Hansen de zaal insprong en ook hier tussen het publiek in met zijn tanden zijn linkshandige Fender bespeelde. Nadat hij weer op het podium was terug gekeerd ging het nummer over in ‘Hush’, de song van Joe South die vooral bekend werd door de uitvoering van Deep Purple. Tot slot volgde ‘Star Spangled Banner’ voordat met ‘Voodoo Chile’ de set werd afgesloten. Een toegift kon niet uitblijven. Daarin kreeg het publiek ook nog ‘Message from Nine to the Universe’ en ‘Purple Haze’ te horen.

Randy Hansen heeft in het Patronaat laten zien dat hij zijn Hendrix act tot in de puntjes heeft weten te perfectioneren. Met een geweldige show onderstreepte hij zijn vakmanschap en bracht dat met een show vol overgave. Hij nam het publiek mee aan de hand terug naar de late sixties en iedereen had een geweldige trip.

Foto’s © Frans van Arkel

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ