Marillion – Marbles In The Park

Facebookrssmail

Marillion Marbles In The ParkOm de twee jaar houdt de Britse progrockband Marillion op diverse plaatsen (Polen, Groot-Brittannië, Chili en Nederland) zogenaamde Marillion-weekenden. Tijdens deze weekenden worden ‘Anniversary albums’ integraal gespeeld. Dat zijn dus albums die op dat moment dan tien of twintig jaar oud zijn. Eén van de plaatsen die tweejaarlijks wordt bezocht is Port Zélande. Gewoon in Nederland op de Grevelingendam. Ook in 2015 streek de Marillion-karavaan daar neer en de opnamen van de zaterdagavond zijn nu op een dubbel-cd uitgebracht onder de naam ‘Marbles In The Park‘. Op DVD en BluRay zijn overigens ook de vrijdag- en zondagavond verschenen.

Zoals de titel het al verraadt is op dit dubbelalbum het concert te horen, waarop het in 2004 verschenen ‘Marbles’ album wordt gespeeld. En zo te horen is het een onvergetelijke avond geworden in Zeeland. Het vijftal, tegenwoordig bestaande uit Steve Hogarth (zang, gitaar, keyboard, percussie), Steve Rothery (gitaar), Ian Mosely (drums), Mark Kelly (piano, keyboards) en Peter Trewavas (bas, zang) werkt zich professioneel, met veel plezier en tot groot genoegen van het publiek door de vijftien nummers van het album heen. Een optreden dat ook nog wordt gevolgd door een toegift van drie nummers. Tijdens de show worden films afgedraaid. Die films moet de luisteraar van de cd jammerlijk missen. Daarvoor zou deze beter de DVD of BluRay kunnen aanschaffen. Voor fans van Marillion die deze avond of het weekend gemist hebben of hen die het als herinnering nog eens willen terughoren is deze cd (of DVD/BluRay) echter absoluut een aanrader.

(80/100, Racket Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ