Peter Pan Speedrock, volle bak in Baroeg

Facebookrssmail

Peter Pan Speedrock stopt en dat is al een tijdje bekend maar Peter Pan Speedrock stopt niet zonder op een waardige manier afscheid te nemen van de fans. Het jaar 2016 staat in het teken van een imposante afscheidstournee door binnen -en buitenland met als support bands waar de heren de afgelopen jaren mee op het podium hebben gestaan of fris talent. Afgelopen zaterdag, 30 april, stond het Rocktrio in het Rotterdams, een show die een volle bak opleverde in het altijd gezellige Baroeg. PPS had voor deze gelegenheid twee bands meegenomen, de Belgische hardcore en stoner metal band Bark en de Eindhovense rockers van Black Bone.

Bark

De opstormende band Bark mocht het bal openen. De band uit “Belgenland” zoals zanger en frontman Ron Bruynseels de band op grappige wijze aankondigde overvalt de wereld met hun even simpele als pakkende muziek. Dampende hardcore / stoner metal die je bij de strot grijpt, gebracht met passie en op energieke wijze. Lekkere nummers van het recent verschenen debuutalbum ‘Voice Of Dog’ knalde in een passend tempo voorbij. ‘Voice Of Dog’, ‘Killing Time’ en ‘Roll The Dice’ nummers die stuk voor stuk imponeren en gedragen door het enthousiasme van vooral Ron Bruynseels en gitarist Martin Furia overtuigen. Bark is een band om in de gaten te houden en was een heerlijke opener op deze avond.

Black Bone

Over energiek gesproken, de mannen van Black Bone met hun “No Bullshit Rock N Roll” weten exact hoe een volle zaal te vermaken. Muzikaal laat de muziek zich het best omschrijven als een rauwe mix van rock op de leest van AC/DC en Guns N’ Roses. Voeg daar een flinke dosis energie aan toe en dan weet je wat je hebt. Met nummers van het in 2015 uitgebrachte album ‘Blessing In Disguise’ als ‘Nothing But History’ en ‘Loaded – Weighted’ die ervoor zorgden dat zelfs de nieuwe drummer Willem van Bokhoven niet rustig achter zijn drumkit kon blijven zitten. Een lekkere bruisende show met de onbetwiste frontman van de band, zanger/gitarist Steef van den Bogaard, als blikvanger en motivator.

Peter Pan Speedrock

En dan Peter Pan Speedrock, na 20 jaar rocken houden de mannen het voor gezien en nog een keer wordt het publiek in Rotterdam getrakteerd op show vol nostalgie. Compromisloze rocknummers uit de 20 jarige historie kregen we te horen met natuurlijk nummers als ‘Cockteaser’, ‘We Want Blood!’, ‘Go Satan Go’, ‘Rocketfuel’ en ‘Murdertruck’ werd het weer een feest in het tot de nok gevulde Baroeg. De enige plek waar nog ruimte was, was de bar alwaar men een lekker koud biertje kon halen om vervolgens weer los te gaan in de overvolle zaal. Peter van Elderen, Bart Nederhand en Bart Geevers gaven nog een keer gas in Baroeg en brachten een moddervette en vermakelijke show. Peter Pan Speedrock gaat nog wel even door met optreden er staan nog genoeg shows gepland maar op 26 november sluit het boek definitief en besluit PPS met de grand finale in de Effenaar in thuisstad Eindhoven.

Foto’s: Dirk van den Heuvel

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ