Waxen – Weihung Auf Satan

Facebookrssmail

Dead229_Waxen_Weihung_CDWaxen is een een mans black metal formatie uit de Verenigde Staten opgericht in 2004. De man achter deze bandnaam is Toby Knapp en deze Toby heeft na een demo in 2004 inmiddels twee full-lengths uitgebracht. ‘Fumaroth’ in 2006 en ‘Agios Holokauston’ in 2014. Het derde album ‘Weihung Auf Satan’ verschijnt op 24 juni dit jaar.

Muzikaal is het dus black metal wat we hier te horen krijgen echter luisterend naar het eerste nummer ‘Of Black Rain and Ecstasy’ blijkt meneer Knapp toch wat meer te bieden te hebben. Solide riffs en mooie muzikale gitaarpartijen en solo’s worden in het instrumentale gedeelte gespeeld en zo horen we invloeden uit de traditionele heavy metal muziek. Op het moment dat de zag er bij komt raakt Toby mij even kwijt, het tempo gaat omhoog en de dubbele bas drum doet zijn werk en dit alles is in orde.

De zang is waar ik mijn vraagtekens bij zet, schreeuwerige vocalen doorspekt met effecten waardoor het niet aansluit bij de compositie. ‘Disembodied, Forgotten’ is dan een puur black metal nummer, ook hier is de compositie in balans en zijn het de vocalen die in eerste instantie storend zijn. Luisterend naar de 7 nummers op deze plaat blijf ik tot dezelfde conclusie komen, de nummers zijn muzikaal dik in orde maar de zang doet het niet voor mij en hoewel deze gaandeweg wat gaat wennen is dit het belangrijkste minpunt van dit album.

Dat Toby Knapp een begenadigt gitarist is wordt duidelijk in de meer heavy composities als bijvoorbeeld ‘In Harm’s Way’. De meer traditionele black metal nummers als ‘Garden of Blood and Bones’ en titelnummer ‘Weihung Auf Satan’ zitten sterk in elkaar en ook in deze nummers worden we nog al eens getrakteerd op een lekkere gitaarsolo.

De derde plaat van Waxen, ‘Weihung Auf Satan’, is er een die mij doet hinken op twee gedachten, heerlijke nummers met een bij tijd en wijlen irriterende zang.
Toby Knapp zou er goed aan doen een zanger uit te nodigen bij een volgende plaat.

(7/10, Moribund Records)

Tracklist:

1. Of Black Rain and Ecstasy
2. In Harm’s Way
3. Disembodied, Forgotten
4. Garden of Blood and Bones
5. Weihung auf Satan
6. Atrocious Ways
7. Cosmic Funeral

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ