Feest met An Evening With Knives en Velcro Fly in Deurne

Facebookrssmail

An Evening With Knives - high res (photo patrick spruytenburgOJC De Roos in Deurne had op zaterdag 7 mei een avondje zware gitaren uit de regio geprogrammeerd. An Evening With Knives uit Eindhoven Rockcity was de hoofdact en uit Oss kwam Velcro Fly.

Velcro Fly

De bandnaam lijkt gebaseerd op het gelijknamige ZZ-Top nummer uit 1985, maar daar houden de overeenkomsten met de baardige bluesgrootmeesters wel mee op.  De Ossenaren spelen namelijk onvervalste stoner rock vol gruizige fuzzy riffs.

Waarschijnlijk door het geweldige weer kwam het publiek pas laat de Roos binnen. Laat ik gelijk met de deur in huis vallen:  De laatkomers hadden ongelijk.

Velcro Fly knalde er gelijk flink in met een instrumentaal nummer waarin de gitaarriffs je om de oren vlogen. Toen ook zanger Erik zich bij de band op het podium voegde zette Velcro Fly nog een tandje bij. Velcro Fly toonde zich een hecht muzikaal collectief. Op een massieve fundering van bas en gitaar glorieerden de gruizige riffs van Jonathan en Max. Erik’s stem met een rauw randje maakte het feest compleet. ‘Drive’, waarschijnlijk het meest complete nummer van de band werd het hoogtepunt van de show met zijn langgerekte solo.

Het is dan weer leuk om de heren van Velcro Fly met bijna net zoveel overgave de voetbaltafel van OJC De Roos te zien teisteren.

An Evening With Knives

An Evening With Knives - high res (photo patrick spruytenburg

De mannen van An Evening With Knives pakken het serieus aan. Na het oprichten van de band trokken ze zich eerst bijna 2 jaar terug om te repeteren en nummers te schrijven. Nadat gitarist Marco een tijd als invalgitarist bij Komatsu had gespeeld kroop het bloed waar het niet gaan kon en zei de band ja tegen een show op Sonic Boom in 2014. Die debuutshow was meteen zo’n succes dat de band de hele show op YouTube zette. Daarna ging het balletje verder rollen voor het powertrio. Spelen in het voorprogramma van Corrosion of Conformity in de grote zaal van de Effenaar was een van de hoogtepunten.

De band betrad het podium van De Roos onder zware psychedelische tonen. Toen eenmaal de gitaren spraken spatte de energie van het podium. An Evening With Knives was loodzwaar en groovend tegelijk.

In eerste instantie was het doel van An Evening With Knives om instrumentale muziek te maken. De strakke ritmes, groovende baslijnen en snijdende riffs lenen zich daar perfect toe. Toch voegde de emotionele zang van Marco nog een dimensie toe aan de opwindende mix van stoner en sludgemetal.

Een eerste hoogtepunt van de show was ‘Fade Out’ waarin de dreiging bijna tastbaar werd was. Bij de afsluiter van de show, ‘Thoughts & Regrets’, vielen alle ingrediënten die An Evening With Knives onweerstaanbaar maken op z’n plek: Donderende drums, beukende bassen, gierende gitaarriffs en de oerschreeuw van Marco.

An Evening With Knives vormt met al die kilometers in de oefenruimte een geoliede machine. De band is naar eigen zeggen op weg “Om de wereldband te worden die ze nu bijna zijn”. An Evening With Knives heeft grootse ambities. De band wil binnenkort haar debuutalbum op gaan nemen. An Evening With Knives is een crowdfunding actie gestart om dit album mogelijk te maken.

Foto’s: Patrick Spruytenburg

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ