Kreator, Sepultura, Soilwork en Aborted samen naar 013

Facebookrssmail

KreatorDe Duitse metal-legende Kreator komt na hun uitverkochte optreden in 2014 terug naar 013. En net als toen hebben de Duitsers nu weer een ijzersterk pakket bands bij elkaar gebracht. Op donderdag 2 februari 2017 brengen ze Sepultura, Soilwork en Aborted mee.

13187650_619832171504078_1873917327_nVoor de doorgewinterde metalhead is Kreator natuurlijk geen onbekende. Opgericht in de jaren tachtig blinkt de groep uit de Ruhrpott al vanaf debuut ‘Endless Pain’ (1985) uit in thrashmetal. Zodanig zelfs, dat een gezonde internationale aandacht vrij logisch is. De band rond frontman en levende legende Mille Petrozza levert in 2012 met ‘Phantom Antichrist’ het laatste album af. In 2016 duikt de band terug de studio in voor nieuw werk, wat ze vanzelfsprekend ook in 013 zullen laten horen.

Net zoals in 2014 pakt Kreator de zaken groots aan en gaat de komende tijd op pad met een aantal klinkende namen. Toen kwamen Arch Enemy, Sodom en Vader mee, nu is het de beurt aan de Braziliaanse grootheden van Sepultura. De band heeft legendarische albums gemaakt zoals ‘Arise’ (1991) en ‘Chaos A.D.’ (1993). Door verschillende wisselingen in de gelederen raakte de band even in een dip, maar sinds het fijne ‘Kairos’ (2011) zit de band weer in de lift.

Alsof dat nog niet genoeg is, komen er nog twee klappers mee. Het Zweedse Soilwork trok in 2015 013 nog op eigen kracht vol. Er zijn maar weinig bands die deathmetal zo ongelooflijk pakkend kunnen neerpennen als deze melodeath groep. De Belgische brutal deathmetalband Aborted maakt de line-up compleet. In 2014 stonden zij nog op de Main Stage van Neurotic Deathfest. Al die bands samen zijn op donderdag 2 februari 2017 in 013 te vinden voor een exclusieve Nederlandse show.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ