Metallica brengt originele demo-tape ‘No Life Til’ Leather’ uit op cassette

Facebookrssmail

Speciaal voor Record Store Day heeft Metallica een ludieke actie bedacht: ze brengen hun originele demo-tape ‘No Life Til’ Leather’ opnieuw uit in cassette-vorm. Deze limited edition van de cassette is op 18 april (Record Store Day) wereldwijd verkrijgbaar bij onafhankelijke platenzaken en via de website van de band.

metallicavierkantDe zeven nummers op de demo-tape zijn in 1982 opgenomen in de orginele bezetting van Metallica: James Hetfield (zang en gitaar), Lars Ulrich (drums), Dave Mustaine (gitaar) en Ron McGovney (bas). De opnieuw gemasterde demo-tape ‘No Life ‘Til Leather’ verschijnt later dit jaar ook op CD, vinyl en in een Deluxe box-set.

Drummer Lars Ulrich grapte deze week in het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone over de bijzondere cassette-vorm. “Twelve people will be able to play it, but everybody else will be able to hold it in their hands and, uh, have a great time with it.”

Record Store Day vindt dit jaar plaats op 18 april

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ