Chef’Special pakt uitverkocht Doornroosje in

Facebookrssmail

Chef’Special werd in 2008 gevormd door de vijf muzikale vrienden. Hun muziekstijl is een combinatie van verschillende genres, zoals funk, rap en pop, met rock en een beetje reggae en ska. De band is geïnspireerd door bands als Red Hot Chili Peppers en The Roots. In het seizoen van 2011/2012 was Chef’Special de huisband van het TV-programma ‘De Wereld Draait Door’. Iedere laatste vrijdag van de maand trakteerde de band het publiek op een dosis hiphop en funk. In 2014 brak de groep definitief door met het nummer ‘In Your Arms’. Na energieke en dynamische liveshows in de clubs en festivals als Pinkpop, Lowlands en Sziget verkochten ze afgelopen jaar op eigen kracht twee keer de Heineken Music Hall in recordtijd uit.

20160507_chefspecial_07
Vanavond was de start van de Nederlandse tournee langs alle grote poppodia in Nederland in Doornroosje in Nijmegen. De hele tour is al maanden van tevoren uitverkocht. Direct na deze tour springt Chef’Special in het vliegtuig naar de Verenigde Staten. Daar zullen zij het voorprogramma verzorgen van de compleet uitverkochte tournee van Twenty One Pilots.

20160507_rilan_support
Het voorprogramma werd verzorgd door Rilan And The Bombardiers. De muzikaliteit en de energie spatte van het podium af. Een veelzijdige mix met elementen van soul, funk, hiphop, disco, rock, jazz en klassiek kwam voorbij.

20160507_chefspecial_03
Iets over half tien werd het tijd voor Chef’Special zelf. Op een groot scherm werd er vanaf zestig seconden afgeteld. Eén voor één kwamen de bandleden het podium opgelopen. Meteen zetten de bandleden een ijzersterke sound neer. Op het geluid was helemaal niks aan te merken. De bandleden leken er duidelijk zichtbaar zin in te hebben.

Het publiek zong bij vrijwel alle nummers uit volle borst mee. Op deze prachtige, zonnige dag vond niemand het erg om in een warme, uitverkochte zaal naar Chef’Special te gaan kijken!

Zanger Joshua Nolet vertelde niet super veel tussen de nummers door. Wel werd verteld dat de band door de Giro d’Italia niet verder dan Wijchen kon komen met de bus. Vanuit daar hadden ze de trein naar Nijmegen moeten nemen.Vooral de bekendere nummers zoals ‘Birds’, In Your Arms’, en ‘Still Don’t Know’ deden het erg goed bij het publiek.

20160507_chefspecial_06
Chef’Special speelt nog tot 28 mei verschillende clubshows in Nederland. Helaas voor de twijfelaars; ze zijn al allemaal uitverkocht. Chef’Special liet deze avond in ieder geval zien dat ze tot de absolute top van Nederland behoren.

Foto’s: © Egbert Schroeder / RockMuzine.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ