Marduk, Immolation maken indruk in Baroeg

Facebookrssmail

Op vrijdag 13 mei stond er een imposante line up geprogrammeerd in het Rotterdamse Baroeg. Marduk is inmiddels bezig in de 4de fase van de ‘Frontschwein’ promotie tour en na Baroeg te hebben bezocht in februari 2015 met support van Belphegor was wederom Rotterdam “the place to be” wanneer je houdt van black metal. Deze vrijdag de 13de was een Amerikaanse death metal grootheid de voornaamste support band, het New Yorkse Immolation vergezeld Marduk op deze Europese tour. Naast Immolation kwamen verder het eveneens Amerikaanse Origin en de Griekse trasseren van Bio-Cancer in actie.

De Grieken van Bio-Cancer mochten het spits afbijten en deden dit met ferme. Energiek en vol overgave werd het half uur volgestampt met o.a. nummers van het laatste album ‘Tormenting the Innocent’. Echt druk was het nog niet in Baroeg maar zij die al wel aanwezig konden zijn en de snauwende vocalen van zanger Lefteris “Possessed” Hatziandreou konden appreciëren gingen al headbangend los op de vermakelijke nummers van Bio-Cancer.

De zaal was duidelijk beter gevuld toen het de beurt was aan Origin. Stagedivers en crowdsurfers gingen los op de brute technische death metal van Origin. Brute nummers van het laatste album ‘Omnipresent’ als ‘All Things Dead’ en ‘Unattainable Zero’ knalde in een razend tempo voorbij. Een vermakelijke set en show van zo’n drie kwartier vol brute razernij.

Het New Yorkse Immolation, een band waar menig bezoeker naar uitkeek, betrad het podium. Een volle zaal alwaar de temperatuur al snel tropische waarden aannam en een flink portie death metal viel het nagenoeg uitverkochte Baroeg ten deel. Van oude nummers van de debuutplaat uit 1991 als ‘Into Everlasting Fire’ tot recentere krakers als ‘Kingdom of Conspiracy’ en ‘Echoes of Despair’ kwamen tot vermaak van het publiek voorbij. Een bijzonder energieke Robert Vigna, continu slingerend met zijn gitaar, trok de aandacht van de bezoekers. Zo ook frontman Ross Dolan die wederom een puike show neerzette en hert publiek bij de show betrok. Afsluiter van de set was het heerlijke nummer ‘A Spectacle of Lies’ en zo kon men zich gaan opmaken voor Marduk.

 

Marduk dus weer terug in Baroeg voor de 4de ronde van deze tour en de 2de keer in Rotterdam. De zweden zijn de afgelopen anderhalf jaar flink op pad geweest en hebben zo’n beetje in alle uithoeken van deze planeet dood en verderf gezaaid.

Natuurlijk werd er geopend met het titelnummer ‘Frontschwein’ waarna ‘The Blond Beast’ volgde, een grappige opmerking uit het publiek na dit nummer: “Zo de ballad hebben we gehad en kunnen we los met het echte werk”. Inmiddels waren de temperaturen toepasselijk opgelopen tot Helse temperaturen, het weerhield de fans er niet van een, voor black metal begrippen ongebruikelijke, moshpit te creëren. “Horns Up” en headbangend werd er genoten van de set met lekkere krakers als ‘Afrika’, ‘Souls for Belial’ en ‘Panzer Division Marduk’. Zanger Mortuus had er zin in en toonde zich weer als een ware frontman. Hoewel Marduk niet het hardste en bruutste werk ten gehore bracht was dit een zeer vermakelijk en heerlijk optreden.

Foto’s © Dirk van den Heuvel

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ