Conan, een lekkere avond stoner doom in Leiden

Facebookrssmail

De maand mei is de stoner doom maand in Gebr. de Nobel in Leiden. Afgelopen woensdag 18 mei werden we verrast met een optreden van het Engelse Conan met support van Samothrace. Volgende week woensdag 25 mei staat het Amerikaanse duo Jucifer met als support het trio van Toner Low.
Stoner, doom is wat de klok slaat.

Er was gelukkig redelijk wat publiek afgekomen op deze show ondanks dat deze pas een paar weken voor aanvang aangekondigd was. Samothrace is een viertal muzikanten uit het Amerikaanse Seattle mocht deze avond de aftrap doen. Een lekker opgebouwde set is wat Samothrace ons deze avond voorschotelde. Met een opener in ‘A Horse of Our Own’, met een tergend langzaam middenstuk werd de agressie langzaam opgebouwd naar een fijn stukje stoner. Opvallend in deze band is drummer Joe Axler die met zijn brute slagen de aandacht trekt en als frontman de band op sleeptouw neemt. De schreeuwerige vocalen van Bryan Spinks waren niet echt een meerwaarde maar zijn gitaarspel was, bij tijd en wijlen, melodieus en virtuoos. Afsluiter was het 14 minuten durende ‘When We Emerged’ een wat bruter nummer en hoewel het gezelschap niet in goede doen was in verband met het overlijden van een bevriende drummer was Samothrace een perfecte opmaat naar Conan.

 

Conan, het eerste dat opviel was dat bassist Chris Fielding thuis gebleven was in verband met andere verplichtingen. Deze rol werd waargenomen door Renata Castagna die ook al de show met Samothrace had voldaan. Renata voldeed haar rol bij Conan met verve, zowel de vocalen als het baswerk. Ook bij Conan staan de drums letterlijk centraal, drummer Rich Lewis is het middelpunt terwijl Renate en zanger / gitarist Jon Davis zich verscholen in het donker. Lekkere stampers van de nieuwe plaat ‘Revengeance’ als het titelnummer en ‘Throne of Fire’ werden afgewisseld met oudere krakers als ‘Hawk as Weapon’, ‘Foehammer’ en ‘Total Conquest’. Conan speelde en een zeer vermakelijke set en waren maar weinig bezoekers die het hoofd stil konden houden op de aanstekelijke stoner doom van de Britten. Afsluiter was de lekkere stamper ‘Battle in the Swamp’.

Een vermakelijke avond in Gebr. de Nobel die een vervolg krijgt op woensdag 25 mei met Jucifer met en Toner Low.

Foto’s © Lennn Photography

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ