Queensrÿche zet een uitgebalanceerde show neer in de Effenaar

Facebookrssmail

Zaterdagavond trad de legendarische band Queensrÿche op in de Effenaar in Eindhoven. De Duitse band Mirrorplain mag deze avond openen. Daar mogen ze blij mee zijn want zelf zullen ze geen volle zalen gaan trekken. De toetsenist staat er voor spek en bonen bij en voegt werkelijk niets toe aan de middelmatige nummers van Mirrorplain. De Duitsers doen hun uiterste best maar hun nummers kunnen niet boeien en na een lang half uur verlaten ze het podium om plaats te maken voor Firewind.

De mannen van Firewind spelen een verdienstelijke set en openen meteen sterk met Ode To Leonidas. Hoogtepunt is het instrumentale ‘The Fire And The Fury’ waarbij de man waar het allemaaal om draait bij Firewind, gitarist Gus G zijn niet geringe capaciteiten volledig kan etaleren. Ook de cover ‘Maniac” van Michael Sembello wordt enthousiast meegezongen door de inmiddels goed gevulde Effenaar. Firewind belooft volgend jaar terug te komen en zal dan ongetwijfeld de Effenaar ook vol krijgen.

Queensrÿche betreedt het podium en opent met ‘Blood Of The Levant’, het eerste nummer van hun laatste album ‘The Verdict’. Het siert Queensrÿche dat ze niet louter teren op de magistrale nummers van het verleden maar ook de overigens net zo sterke nieuwe nummers spelen. Queensrÿche laat deze avond een bloemlezing horen van hun niet mis te verstane oeuvre.

Van hun legendarische debuut mini-album krijgen we ‘Queen Of The Reich’ te horen. ‘The Warning’ wordt vertegenwoordigt met ‘NM 156’ en ‘Take Hold Of The Flame’. ‘Rage For Order’-nummers worden er ook gespeeld. namelijk ‘Walk In The Shadows’ en ‘Screaming In Digital’. Verder krijgen we nog het beste nummer van ‘Promised Land’ te horen, ‘I Am I’.

Van hun Magnum Opus ‘Operation: Mindcrime’ krijgen we ‘Eyes Of A Stranger’ en ‘Operation: Mindcrime’ voorgeschoteld. ‘Empire’ wordt vertegenwoordigt met ‘Silent Lucidity’ als hoogtepunt en rustpunt slim gespeeld in het midden van de set en ‘Jet City Woman’ en ‘Empire’ als afsluiters. Vooral ‘Jet City Woman’ wordt massaal meegezongen door het publiek.

Zanger Todd La Torre bewijst nog maar eens tot de beste Metal-zangers ter wereld te behoren en ook de muzikanten laten zich van hun beste kant zien deze avond. Queensrÿche laat de Effenaar tevreden achter en bewijst dat ze nog jaren mee kunnen. 

Foto’s (c) Jeroen Schortemeijer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ