Opeth in november exclusief naar 013

Facebookrssmail

Met Opeth haalt 013 in november de absolute topklasse uit Zweden in huis. De progressieve metalband rond zanger/gitarist Mikael Åkerfeldt staat op vrijdag 18 november voor een exclusieve Nederlandse show op het podium in Tilburg.

Opeth is in circa een kwart eeuw uitgegroeid tot een muzikaal instituut. De Zweedse band maakt in de jaren negentig naam met snoeiharde en technisch hoogstaande deathmetal, maar laat dan al horen veel meer creativiteit in huis te hebben dan alle andere collega’s samen. Frontman en creatief opperhoofd Mikael Åkerfeldt is namelijk gezegend met een zeer brede muzikale smaak, waardoor het geluid van Opeth gigantisch gevarieerd uit de hoek komt.

Elementen uit onder andere folk, blues en progressieve rock uit de jaren zeventig worden naadloos verweven in de sound van Opeth. Waar de concurrentie zich verliest in uitgekauwde herhaling, staat bij Opeth juist de progressie en de variatie voorop. Dat uit zich bijvoorbeeld ook in Åkerfeldt’s zang; naast stevig grunten kan hij ook prachtig zingen. Wie luistert naar unieke albums als ‘Blackwater Park’ (2001), ‘Damnation’ (2003) en ‘Pale Communion’ (2014) hoort dan ook een avontuurlijke band die wars is van hokjes.

Opeth heeft de laatste jaren duidelijker dan ooit het progressieve pad gekozen. Daarmee heeft de Zweedse topband ruimte gecreëerd om verder te kunnen groeien. In Nederland zijn de heren altijd meer dan welkom; Åkerfeldt fungeert in 2014 als curator tijdens het Roadburn-festival en voor zijn band blijven de zalen met gemak vol lopen. Dit najaar keert de groep terug naar 013 voor een ongetwijfeld strakke show waarin muzikaal vakmanschap en onbegrensde passie voor muziek centraal staan.

Opeth
Vrijdag 18 november 2016 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 36 (excl. servicekosten) | Main | Voorverkoop vanaf maandag 30 mei om 10:00 uur
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ