Sabaton in januari 2017 in de Heineken Music Hall

Facebookrssmail

De Zweedse powermetalband Sabaton kondigde zojuist hun grootste Europese tournee ooit aan. De tournee staat in het teken van het aankomende album The Last Stand. Metallegende Accept is gedurende de hele tournee de very special guest. Op zondag 29 januari staat de band in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert gaat aanstaande vrijdag, 3 juni, om 10:00 uur van start via Ticketmaster.

Sabaton_2012

Het aankomende achtste studioalbum genaamd ‘The Last Stand’ is nog maar net af en nu al kondigt de band hun grootste Europese tournee ooit aan. Het album zal in augustus van dit jaar verschijnen en de tournee start 7 januari 2017 in Oberhausen. Na een zeer geslaagde tournee door de Verenigde Staten zal de Duitse metalband Accept ook tijdens de Europese tournee de very special guest zijn.

Over het nieuwe album en de tournee zegt Sabaton bassist Pär Sundström: ‘’We have just finished our new album, which is titled THE LAST STAND and we know we have done a great album, which all fans of SABATON can appreciate for many years. If it is the best album of us, time will tell… But what we can tell for sure is that THE LAST TOUR will be the biggest and best tour of SABATON ever. It is the tour we have been looking forward to do for all these years!“

Sabaton wordt in 1999 opgericht in Zweden. Zeker in de beginjaren gaat het de band niet altijd voor de wind. Desalniettemin vecht Sabaton zich een weg naar boven en groeit uit tot één van de grootste en meest vooruitstrevende namen in het powermetal genre. Het terugkerende thema in de muziek van Sabaton is dan ook strijd. De band staat bekend om hun onvervalste powermetal en heeft een fenomenale live reputatie. De band scoort meerdere grote hits binnen het genre zoals ‘Cliffs of Gallipoli’, ‘Ghost Division’, ‘Coat of Arms’ en ‘To Hell And Back’. De laatste vier albums zijn erg succesvol in Europa en komen in thuisland Zweden zelfs alle vier in de album top 5 terecht. De afgelopen vijf jaar sleept de band ook meerdere grote rock/metal awards in de wacht.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ