R.E.M. brengt heruitgaves op vinyl uit

Facebookrssmail

De mannen van R.E.M hebben aangekondigd dat ze drie van hun klassieke albums opnieuw gaan uitbrengen, op vinyl welteverstaan. Het gaat om ‘Lifes Rich Pageant’ (1986), ‘Dead Letter Office’ (1987) en ‘Eponymous’ (1988). ‘Lifes Rich Pageant’ was het eerste R.E.M. album dat de gouden status behaalde en werd in 2015 al eerder als reissue uitgebracht vanwege het 25-jarig jubileum van het album. De band ging in 2011 uit elkaar, dit na 31 jaar.

R.E.M. frontman Michael Stipe bracht onlangs tijdens zijn optredens nog een eerbetoon aan David Bowie. Op de website van de band liet Stipe eerder dit jaar weten dat hij het een grote eer vond om op te mogen treden in de Carnegie Hall en Radio City Music Hall. “Het zijn ongelooflijk mooie locaties met een rijke geschiedenis”, liet Stipe weten. Hij wilde de zaal van de Carnegie Hall laten fungeren als instrument. “De echo en de energie aldaar zijn geweldig en tegelijkertijd ook luchtig, het kan de muziek heilig laten klinken. Een en ander bepaalde de keuze tot ‘Ashes to Ashes’.

“Radio City Music Hall is heel andere koek, maar qua resonantie gelijkwaardig aan Carnegie Hall, het waren twee overweldigende avonden. Om songs te horen waarmee ik ben opgegroeid was fantastisch, gebracht door diverse collega’s. Voor mezelf, inclusief het optreden tijdens de Tonight Show van Jimmy Fallon, in één week mocht ik mijn versies brengen van twee van mijn all time favoriete songs”.

R.E.M’s grote doorbraak album ‘Out Of Time’ – met daarop de hitsingles ‘Losing My Religion’ en ‘Shiny Happy People’ – kwam uit in 1991 en bracht de band wereldfaam. Het jaar erop volgde ‘Automatic For The People’ die net als ‘Out Of Time’ wereldwijd de top van de hitlijsten behaalde.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ