Vlinders, Zebra’s en Joe Satriani in Zwolle

Facebookrssmail

Joe Satriani-5Al een half uur voordat de deuren van een uitverkocht Hedon open gingen, stonden de fans van Joe Satriani al in grote getale te wachten om naar binnen te mogen. Voor de eerste keer in zijn carrière stond gitaarvirtuoos Joe Satriani in Zwolle. Zonde dat het zo lang duurde, want tijdens het concert herinnerde Joe ons er aan dat hij dit jaar precies 30 in het vak zit. In 1986 kwam zijn ‘eerste’ album ‘Not of This Earth’ uit. Eerste tussen haakjes want de echte fans weten dat in 1984 al een EP verscheen van hem.

Joe Satriani-12

Dat Joe is geïnspireerd door Jimi Hendrix blijkt uit de muziek voor het concert, het nummer wat als laatste hard door de zaal klinkt is ‘Foxey Lady’ van Jimi Hendrix. Naar eigen zeggen is Joe gitaar gaan spelen vanaf de dag dat Jimi overleed en heeft hij de gitaar nooit meer los gelaten. Sterker nog: Steve Vai, Kirk Hammett en David Bryson zijn leerlingen van hem geweest.

Joe Satriani-10

Het concert was een groot feest, van af de eerste tonen van ‘Shockwave Supernova’ zat de sfeer er goed in. De band had er zichtbaar zin in en Joe speelde met het publiek. Joe is een man van weinig woorden. Echter voor dat hij het nummer ‘Butterfly and Zebra’ inzette vertelde hij over de inspiratie voor dit nummer: Bij het zien van de songtekst van Jimi Hendrix’ ‘Little Wing’ kwam het in hem op om een lovesong te schrijven over de liefde tussen een vlinder en een zebra. Je moet er maar op komen.

Joe Satriani-8

Richting het einde van het concert werd er door de band nog even een kleine jam ingezet, een ode aan de grootheden die de rockmuziek heeft voort gebracht. Zelfs het publiek kreeg de kans om gitaarlicks mee te zingen. Dit in combinatie met een enthousiast publiek maakte dat deze avond een zeer geslaagde avond was. De band wist echt een sfeer te maken en we kunnen dan ook niet anders dan vol lof zijn over dit concert. Eric Clapton mag dan wel god genoemd worden, Joe Satriani heeft een nummer dat ‘God is Crying’ heet…

Meer foto’s in ons Facebook album.

Joe Satriani-2

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ