DunkelNacht – Ritualz of the Occult

Facebookrssmail

DN_Ritualz_DigitalVersion_1500pxDunkelNacht is een Franse post hardcore band opgericht in 2004, oorspronkelijk als een mans formatie. Begin 2007 wordt de band uitgebreid met naast oprichter en gitarist / programmeur Heimdall een bassist en een zanger. In 2010 volgt een laatste uitbreiding wanner drummer Max Goemaere het trio komt versterken. 2010 was ook het jaar dat de debuutplaat ‘Atheist Dezekration’ verscheen, de opvolger ‘Revelatio’ verscheen in 2014 en de hier besproken ep ‘Ritualz of the Occult’ dit jaar.

Na een onbeduidend intro knalt DunkelNacht echt uit de startblokken met het titelnummer ‘Ritualz of the Occult’. Onmiddellijk wordt duidelijk dat de band weer een andere weg in het metal landschap bewandelt. De van oorsprong Ambient stijl had al geruime tijd plaats gemaakt voor een black metal stijl, op deze ep is een duidelijke koerswijziging met meer death metal invloeden. ‘Ritualz of the Occult’ is een stevig op-tempo nummer met rauwe vocalen van nieuwbakken (sinds 2014) zanger van M.C. Abagor. Bruut met sterk gitaarwerk, inclusief solo, en strakke drums.

‘Pretty Lovesick Funeral’ is een typisch black death nummer, schiet uit de startblokken met een strakke dubbele basdrum en een brute grunt. De lekkere solo’s geven het nummer net iets dat vaak ontbreekt, ‘Pretty Lovesick Funeral’ is wat mij betreft een van de betere nummers op deze ep.
‘Emblem of a Diluted Deism’ begint met gevoelig gitaarwerk en ontpopt zich in heerlijk black metal nummer. Een goede opbouw en tal van strakke breaks en tempowisselingen maken dit nummer compleet. Afsluiter ‘God to Gold (Gold to God)’ is een duister nummer met mysterieuze vocalen, een traag nummer dat abrupt eindigt.

DunkelNacht brengt met ‘Ritualz of the Occult’ een sterke ep. Voldoende variatie in stijlen en wat mij betreft mag het nieuwe volledige album rap komen.

(8/10, WormHoleDeath Records)

1. Unchained 01:40
2. Ritualz of the Occult 04:05
3. Pretty Lovesick Funeral 04:34
4. Emblem of a Diluted Deism 05:40
5. God to Gold (Gold to God) 02:36

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ