Highway – IV

Facebookrssmail

Als liefhebber van bands als AC/DC en Airbourne en ouderwetse rock ‘n roll is dit een lekkere verrassing. Ik heb het over het album ‘IV’ van Highway. Highway is een vierkoppige Franse formatie uit Montpellier die al meer dan 15 jaar aan de weg timmert in rock ‘n roll-land. De heren weten rock ‘n roll, rockabilly en zalige, ouderwetse jaren tachtig hardrock à la Whitesnake te combineren, er hun eigen sausje overheen te gieten en er iets heerlijks van te maken.

‘IV’ is, zoals de titel al deed vermoeden, het vierde album van Highway. Het is te hopen dat dit nieuwe geesteskind wederom zulke goede recensies zal krijgen als zijn drie voorgangers. Highway’s eerste EP ‘Have a Beer!’ kwam in 2002 uit, gevolgd door hun eerste full length album ‘Goodbye Money’ in 2005. Zes jaar later kwam ‘United States of Rock ‘n Roll’ uit en nu, weer zes jaar later, hebben de Fransmannen ons opnieuw een groot plezier gedaan door hun vierde album uit te brengen.

De vier heren van Highway hebben inmiddels al meer dan 300 optredens achter de rug en nu ‘IV’ is uitgebracht kunnen we verwachten dat daar nog heel wat gigs bij zullen komen. Laten we hopen dat we ze ook op de line-ups van een aantal festivals gaan zien want de muziek doet vermoeden dat ze een goed feestje kunnen bouwen.

Niet alle nummers op ‘IV’ zijn even sterk, de snelle nummers zijn over het algemeen lekker stevig en ruig maar af en toe zakken de heren een beetje weg bij de rustigere nummers, die zijn helaas ronduit saai. De muziek wordt bijzonder strak gespeeld en de vocalen, gezongen door Benjamin Folch, zijn om door een ringetje te halen. Misschien is dat precies datgene dat een beetje rammelt, het is een beetje tè gelikt. Over het geheel genomen is ‘IV’ echt een leuk album dat de moeite waard is om te luisteren en van te genieten. Dus, vorm je eigen mening en check Highway zelf!

(70/100, Dooweet0

Tracklist:
1 Brotherhood
2 Pole Dancing Song
3 Wake Up
4 Boogie Wave
5 Damned Me
6 Concession Time
7 Psycho-Lover
8 The Danger Zone
9 Say Your Prayers
10 Knock It Off
11 Chemical Trip
12 Separate Ways

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ