Circle Of Silence – Walk Through Hell

Facebookrssmail

‘Walk Through Hell’ is het 4e studio album van deze Duitse Power Metal band die al ruim 15 jaar bestaat. Dankzij Corona heeft Circle Of Silence langer aan de nummers en het album kunnen sleutelen en dat is te horen. Het album klinkt als een klok en de nummers zijn een stuk steviger doordat de gitaren hoofdzakelijk in C-tune zijn gestemd, dit geeft de riffs aanzienlijk meer ‘ballen’ dan op hun voorgaande albums.

Zanger Nick Keim levert op ‘Walk Through Hell’ zijn beste vocale prestatie tot nu toe af. Hij doet me aan verschillende andere zangers denken maar heeft desondanks toch een eigen geluid. Hij heeft de perfecte stembanden voor dit soort muziek. Ook de rest van de band levert prima werk af. Gitaristen Tobias Pfahl en Christian Sommerfeld strooien met talloze crunchy gitaarriffs gecombineerd met vingervlugge (dubbele) gitaarsolo’s en mooie gitaarharmonieën. Drummer Peter Suppinger en de helaas vorige maand gestorven bassist Björn Boehm leggen een solide fundering neer met hier en daar ook ruimte om te laten horen wat ze kunnen middels een innovatief basloopje of een drumbreak die je niet zo vaak hoort op een traditioneel Power Metal album.

Niet alle nummers zijn van hetzelfde niveau, er staan ook een paar standaard cliché nummers (lees vullertjes) op. Beste nummers zijn opener ‘Prisoner Of Time’ wat ingeleid wordt door een kort introotje ‘Down To Hell’. Ook ‘I Am Fear’ steekt er met kop en schouders boven uit. Een nummer dat kan uitgroeien tot een Power Metal klassieker. ‘I Want More’ is een midtempo beuker die je meteen mee kunt brullen met een lekker zwaar riffje wat als 2 druppels water lijkt op Dream Evil’s ‘The Book Of Heavy Metal’. Beter goed gejat dan slecht bedacht zullen we maar zeggen.

Ik kan dit album van harte aanbevelen aan iedere liefhebber van traditionele melodieuze Power Metal. Zij kunnen 1 tot 1,5 punten extra optellen bij mijn eindbeoordeling. (78/100) (Massacre Records)

Track List

1 Down To Hell (0:48)

2 Prisoner Of Time (4:36)

3 Walk Through Hell (4:56)

4 United (6:22)

5 I Am Fear (4:23)

6 At War With Yourself (3:42)

7 Triumph Over Tragedy (4:55)

8 I Want More (4:25)

9 The Curse (4:04)

10 Far Beyond The Sun (4:44)

11 God Is A Machine (4:48)

12 This Is War (Bonus Track)

13 Fire (Bonus Track)

Line Up

Nick Keim – Vocals

Tobias Pfahl – Guitars

Christian Sommerfeld – Guitars

Björn Boehm (RIP) – Bass

Peter Suppinger – Drums 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ