Mastercastle – Wine Of Heaven

Facebookrssmail

De Italiaanse power / neoclassical metal band Mastercastle brengt met ‘Wine Of Heaven’ hun zesde album uit. De band is opgericht door Pier Gonella (Necrodeath / ex-Labyrinth) en zangeres Giorgia Gueglio. Verder bestaat de line up uit bassist Steve Vawamas en nieuwkomer op drums Alessio Spallarossa (sadist).

Het album dat zo dikke 40 minuten duurt is onderverdeeld in negen nummers .Zoals gebruikelijk bij Mastercastle staat er ook weer een instrumentaal nummer op en deze keer twee covers. Veel songs zijn in een keer in de studio opgenomen, zonder nabewerkingen, om de spontaniteit te behouden. Er word geopend met het nummer ‘Drink Of Me’. Giorgia heeft een hele mooie warme stem wat bij het volgende nummer , ‘Space Of Variations’ heel goed te horen is.

De band maakt dit album ook veelvuldig gebruik van de keybords, In de twee volgende nummers ‘Wine Of Heaven’ en ‘Hot As Blood’, die tevens hitpotentie hebben zijn ze overduidelijk aanwezig. Ook ‘Shine On Me’, de ballad ‘Black Tree’s Heart’ en ‘Enlightenment’ liggen prettig in het gehoor door de aanstekelijke refreinen. Dat de heren klasse muzikanten zijn word bewezen ik de instrumentale cover ‘Castle In The Sky’ van Joe Hisaishi. Laatste nummer is een cover van Yngwie Malmsteen, ‘Making Love’, en zo komt er een eind aan toch misschien wel heel belangrijke plaat voor de band, want een doorbraak naar een groot publiek moet met dit album zeer zeker kunnen.

(80/100, Scarlett Records)

Tracklist:
01 – Drink Of Me
02 – Space Of Variations
03 – Wine Of Heaven
04 – Hot As Blood
05 – Shine On Me
06 – Black Tree’s Heart
07 – Enlightenment
08 – Castle In The Sky
09 – Making Love

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ