Hellbringer – Awakened From The Abyss

Facebookrssmail

HELLBRINGER-Awakened-from-the-Abyss-LP-LTD-BLACKHellbringer is een thrash metal band uit het Australische Canberra. Na een goed ontvangen debuut album ‘Dominion of Darkness’ in 2012, een album dat sporen bevatte van bands als Slayer en Possessed brengt de band in Augustus dit jaar de opvolger. De nieuwe plaat, ‘Awakened From The Abyss’, verandert niets aan de stijl van de heren nog steeds zijn de thrash metal iconen Slayer hier de band waarna goed geluisterd is.

De plaat opent met het nummer ‘Fall of the Cross’ en wat schets mijn verbazing? De mannen hebben niet alleen goed geluisterd naar Slayer maar hebben complete riffs overgenomen. Het is alsof je ‘Necrophobic’ hoort in een ietwat ander jasje.

Bij een nummer denk je nog van oké het is duidelijk wat de mannen geïnspireerd heeft maar Hellbringer gaat door. ‘Coven of Darkness’ heeft overduidelijke links naar ‘Kill Again’, hierbij zijn zelfs de zanglijnen gekopieerd. Met Slayeriaanse solo’s, zanglijnen en gitaarriffs rechtstreeks afkomstig van de eerste drie Slayer platen krijg je een formule die uiterst succesvol is gebleken in de jaren ’80 maar wie zit daar op te wachten.

Hellbringer weet er nog een schepje boven op te doen, ‘Realm of the Heretic’ is een perfecte kopie van Slayer’s ‘Altar Of Sacrifice’ en afsluiter ‘Dark Overseer’ ruikt niet maar stinkt naar ‘Black Magic’. Schaamteloos kloon werk onder het moto “beter goed gejat dan slecht bedacht”.

Hellbringer heeft zich met het album ‘Awakened From The Abyss’ van de slechts denkbare kant laten zien. Iedere vorm van originaliteit ontbreekt door simpelweg te kopiëren, het klinkt allemaal niet slecht maar het is geen eigen materiaal. Markant detail is dat de band van 2007 tot 2010 acteerde onder de naam Forgery, naar mijn mening had de band geen afscheid moeten nemen van deze naam want namaak is het.

(4/10, High Roller Records)

1. Fall of the Cross 04:40
2. Coven of Darkness 06:00
3. Realm of the Heretic 03:19
4. Iron Gates 04:20
5. Spectre of Rebirth 06:10
6. Awakened from the Abyss 04:02
7. Dark Overseer 04:20

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ