Heretic interview, Tom Auf der Axe en Thomas Goat aan het woord

Facebookrssmail

Ondanks de drukte rondom de release van het nieuwe album en optredens en dergelijke namen de heren Tom Auf der Axe en Thomas Goat van Heretic de tijd om mijn vragen te beantwoorden.

Tom en Thomas erg gaaf dat je tijd hebt voor dit interview en gefeliciteerd met de release van jullie album ‘Underdogs of the Underworld’.

Dit is jullie vijfde album wat wilden jullie bereiken met dit nieuwe album?

Tom Auf Der Axe: Voor mij is dit de eerste gelegenheid om echt te kunnen laten zien waar we staan als band. ‘Alive Under Satan’ was een EP waar slechts 1 nieuw nummer op stond. Dit is echt het resultaat van een band die inspiratie en ervaring heeft.

Welke ontwikkeling hebben jullie als band ondergaan sinds het in 2013 uitgebrachte ‘Angelcunts and Devilscocks’ album?

Thomas Goat: Met de toevoeging van Tom Auf Der Axe op drums hebben we eindelijk een stabiele retestrakke ritmesectie die naadloos aansluit op Tony Hellfire’s geniale bas-spel. En met de komst van Jimmy Blitzer hebben we een energiek show-element kunnen toevoegen en een extra dimensie in de muziek d.m.v. een 2e basgitaar.

Welk thema’s komen naar voren op het nieuwe album?

Tom Auf Der Axe: Seks, de duivel en hier en daar een ranzig feestje. Als je de plaat achterstevoren afspeelt hoor je overigens hoe bassist Tony Hellfire moppen tapt terwijl we onderweg zijn naar een optreden.

Waar kwam jullie inspiratie vandaan voor de nummers?

Tom Auf Der Axe: Soms hadden we een gave titel, soms een verknipt idee over een personage. Mad Max heeft een rol gespeeld bij het concept van ‘Underdogs of the Underworld’.

Heretic_3_credit_JosMSkeletonHadden jullie van tevoren een idee of gedachten hoe jullie het album wilde laten zijn of zijn jullie gewoon in de studio gegaan om te kijken wat eruit kwam?

Tom Auf Der Axe: We hebben demo’s gemaakt van alle nummers. Veel beter voorbereid kun je eigenlijk de studio niet ingaan. We wisten precies hoe de plaat zou gaan klinken, we moesten het alleen nog inspelen. Dat ging echt gruwelijk vlot!

De band is ooit in 1995 begonnen hoever is de band nu vergeleken met toen en wat vinden jullie van die ontwikkeling?

Thomas Goat: Voor mij is het een heel natuurlijke ontwikkeling geweest. We hebben altijd Rock N’ Roll elementen in onze muziek gehad, alleen hebben deze steeds meer vrij spel gekregen. De essentie is nog steeds hetzelfde.

Heretic is van black metal sound meer naar een sound gegaan met venom, motorhead gecombineerd met punk invloeden hoe is dat zo gekomen?

Thomas Goat: Venom is vanaf dag 1 de basis geweest, in de loop der jaren zijn er uiteraard veel invloeden uit diverse stijlen binnengeslopen, maar ik luister nu eenmaal naar een breed palet aan stijlen dus het is onvermijdbaar als songwriter dat dit geen invloed erop zou hebben.

Wat betekend het voor de leden van Heretic om met muziek maken bezig te zijn?

Tom Auf Der Axe: Voor mij is het een uitlaatklep van alle inspiratie die ik opdoe. Drummen is te gek en het doel is elke keer weer om iedereen het spreekwoordelijke stront voor de ogen te spelen.

Wat halen jullie uit het maken van jullie muziek en het spelen tijdens optreden?

Tom Auf Der Axe: Energie! Wij delen onze energie en krijgen die van ons publiek terug. Dat gevoel is met geen pen te beschrijven, zo ontzettend gaaf. Na een optreden ben ik lichamelijk soms helemaal stuk, maar geestelijk weer helemaal opgeladen.

Zijn er plannen voor een tour om jullie nieuwe album live te laten horen aan de fans?

Tom Auf Der Axe: Er was een Europese tour geboekt maar die is helaas afgeblazen net voordat alle data openbaar zouden worden gemaakt. We hopen volgend jaar alsnog een mooi rondje door Europa te maken. Natuurlijk staan we ook open voor Japan en de VS…

Heretic_2_credit_JosMSkeletonGaat het een nationale tour worden of ook over de grens en zo ja waar zouden jullie graag spelen?

Thomas Goat: Een nationale toer is geen optie, daar is Nederland gewoon te klein voor. Duitsland is vooralsnog ons favoriete land om te spelen, maar ik zou enorm graag wat shows in de USA willen doen. Verder spelen we in principe overal waar ze ons graag willen hebben met dezelfde overtuiging en energie die we altijd geven.

Wat kunnen de fans en de nieuwe luisteraars verwachten de komende tour?

Thomas Goat: Een groot feest waar een energiewisseling plaatsvind tussen ons en het publiek. Het is een interactieve ervaring waar je het zweet kunt ruiken en proeven.

Wat zou jullie ideale podium en aankleding zijn voor een echte heretic show?

Tom Auf Der Axe: Ik hou van een rock opstelling. Veel versterkers, grootse lichtshow en een supergeluid. Het podium hoeft verder niet groot te zijn, als het publiek maar losgaat.

Hoe zien jullie de toekomst voor Heretic en kunnen we meer albums verwachten?

Tom Auf Der Axe: We blijven sowieso platen maken, sterker nog, we zijn al bezig met de volgende. Verder zoveel mogelijk spelen en over 5 jaar Guns n’ Roses vragen in ons voorprogramma!

Bedankt voor jullie tijd en moeite voor dit interview heb je nog een boodschap naar jullie huidige en toekomstige fans?

Tom Auf Der Axe: Hoe meer je drinkt, hoe beter Heretic klinkt!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ